BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRönesans'tan kredi yapılandırması için hisse alımı görüşmesi----

Rönesans'tan kredi yapılandırması için hisse alımı görüşmesi

Rönesans'tan kredi yapılandırması için hisse alımı görüşmesi
15 Eylül 2021 - 17:45 www.finansgundem.com

Rönesans, iki proje ortağıyla Gaziantep hastanesindeki hisselerini almak için görüşüyor

Rönesans Holding, 636 milyon euroluk Gaziantep Şehir Hastanesi projesinde kredi yapılandırma için görüşmelerde ilerleme kaydetmek adına projedeki ortakları İtalyan Webuild ve Kayı İnşaat hisselerini satın alma görüşmeleri yapıyor.

Bloomberg haberine göre, anlaşmanın planlandığı gibi gerçekleşmesi haline Rönesans Sağlık Yatırım, WeBuild ve Kayı İnşaat'ın %24,5'er oranındaki Gaziantep Şehir Hastanesi hisselerini satın alacak ve projenin tamamlanması için sermaye eklemesi yapacak.

Kaynaklar, tarafların anlaşmanın büyüklüğü üzerinde görüşme yürüttüklerini ve yıl sonuna kadar anlaşmaya varmayu umduklarını belirtti.

Anlaşma ile birlikte Samsung C&T'nin %26,5 ile en büyük hissedarı olduğu ortak girişim grubunun yapılandırma çalışmalarını hızlandırabilir.

Ocak ayında aktarılan bilgilere göre grubu oluşturan şirketler aralarındaki sorunları çözmek ve ardından 483,5 milyon euroluk kredinin yapılandırılması için bankalarla görüşmek üzere danışman seçimi sürecine girmişti.

Kaynaklar, yapılandırmanın sadece mevcut kredilerin vadesinin uzatılması için gerçekleştirileceğini, yeni kredi alımının planlanmadığını aktarmışlardı.

Konsorsiyumda %24,5 hissesiyle Actus'un yönettiği Gaziantep PPP Fund da bulunuyor. İsmi geçen şirketlerin hiçbiri konuya ilişkin yorum yapmadı.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)