BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRönesans, Rusya'da çöpten enerji üretecek----

Rönesans, Rusya'da çöpten enerji üretecek

Rönesans, Rusya'da çöpten enerji üretecek
13 Şubat 2019 - 22:48 www.finansgundem.com

Rönesans Holding, Rusya'da kamuya ait teknoloji ve savunma şirketi Rostec ile ortaklık yapacak

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

İşadamı Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding, Rusya’da önemli bir projeyi daha aldı. Rusya’da enerji, iş merkezi gibi alanlarda yaptığı projelerle tanınan Rönesans Holding, kamuya ait teknoloji ve savunma şirketi Rostec ile ortaklık yapacak. Rus haber ajansı Interfax’ta yer alan bilgilere göre Rönesans Holding, geri dönüşüm tesisi kuracak. Çöp atıklarını enerjiye dönüştürecek olan tesis projesi kapsamında 4 farklı tesis kurulacak. Projenin maliyeti ise 150 milyar Ruble yani yaklaşık 2.3 milyar dolar seviyesinde. Rönesans’ın projede ne kadarlık bir payı olacağı ise açıklanmadı.

Japon Hitachi de ortak

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RDIF), Japon-İsviçre ortaklığı Hitachi Zosen ve Rostec projenin bir diğer ortakları. 12 Şubat’ta ortaklık anlaşması imzalandı. Moskova ve Kazan şehirlerinde yapılacak olan 4 tesis için RDIF yetkilileri, Rönesans’ın katılımını doğruladı. İlk tesisin Moskova’da 2022 yılına kadar devreye girmesi bekleniyor. Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar, yaptığı açıklamada “Rönesans için Rusya öncelikli bir pazardı ve kalmaya devam ediyoruz ”dedi. Projenin finansmanının ise Gazprombank, VEB, Avrasya Kalkınma Bankası gibi kuruluşların olabileceği konuşuluyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilgin13 Şubat 2019 23:56

    yyapi da ortadogu enerjinin %20 hissesine sahip deilmiydi oyle hatirliyorum emsal dusunursek yyapi nin %20 hisseside 1 milyon tl temsili deger olusturur bildigim kadar ortadogu enerjinin de 4 yada 5 tesisi vardi.yatirim tavsiyesi degildir bilgi paylasimi.