BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRomanya diktatörünün uçağı satıldı----

Romanya diktatörünün uçağı satıldı

Romanya diktatörünün uçağı satıldı
29 Mayıs 2021 - 13:06 www.finansgundem.com

Romanya’yı bir dönem demir yumrukla yöneten ve 1989’da devrildikten sonra öldürülen Nikolay Çavuşesku’nun en son kullandığı başkanlık uçağı, Bükreş’teki açık artırmada 120 bin euroya alıcı buldu

Artmark Müzayede Evi tarafından 25 bin euro başlangıç fiyatı konulan uçak için 150 kişi yarıştı. Açık artırmayı kazanan kişi 120 bin euro (1.2 milyon TL) teklifle uçağın yeni sahibi oldu.

Uçmasına izin verilmeyen uçak, Çavuşesku'nun ölümünden sonra Romanya devlet havayolu Romavia'nın filosuna eklenmişti. İflas eden Romavia'nın ardından uçak bir süre Pakistan'daki bir havayolu şirketine ödünç verildi ve son olarak Romanya'da bir hangarda çürümeye terk edildi.

Çavuşesku dönemindeki lüks iç mekanı sökülen uçağın ne amaçla kullanılacağı bilinmiyor. Müzayedede, İran Şahı tarafından Çavuşesku'ya armağan edilen Paykan Hillman Hunter marka 1974 model bir araç da 95 bin euroya alıcı buldu.
(Ali Gülen /Sözcü)

İspanya, diktatör Franco'nun yazlık sarayına el koydu

Yeni diktatör adayı: Kim Yo-jong

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)