BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRojankovski: Dolar 65 rubleye kadar fırlayabilir----

Rojankovski: Dolar 65 rubleye kadar fırlayabilir

Rojankovski: Dolar 65 rubleye kadar fırlayabilir
19 Temmuz 2019 - 12:49 www.finansgundem.com

Uluslararası Finans Merkezi uzmanı Vladimir Rojankovski "Merkez Bankası’nın bir sonraki yönetim kurulu toplantısı sonrası ruble dolar karşısında sert bir düşüş sürecine girebilir” dedi.

Uluslararası Finans Merkezi uzmanı Vladimir Rojanovski, rublenin önümüzdeki hafta boyunca, ABD’nin ikinci çeyrek ekonomi verilerini açıklamasının etkisiyle değer kazanacağını öngördü.

Ancak Merkez Bankası’nın, 26 Temmuzda yapılacak Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Maliye Bakanlığı için döviz alımına başlayabileceğine dikkat çeken ünlü ekonomist, bunun rublede düşüş eğilimine neden olabileceğini öngördü. 

Toplantının yapılacağı 26 Temmuz tarihinin “ruble için en kötü gün olacağını” tahmin eden Rojanovski, “Bir süre dolarda 64-65 ruble aralığına dönebiliriz” dedi.

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 0,25 düşüreceğini öngören uzman, “Dengeli dolar kuru bugün 54 ruble olmalı. Bazı meslektaşlarım hatta 52 rubleyi telaffuz ediyor” diye konuştu. 

Rojanovski, dolar kurunun önümüzdeki hafta 63,5 rubleye yükselebileceğini, kısa bir süre için 65 rubleye kadar çıkabileceğini öngördü. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)