BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRogers umudunu kesti----

Rogers umudunu kesti

Rogers umudunu kesti
07 Şubat 2013 - 13:34 www.finansgundem.com

PIMCO'nun başkanı Gross'un ardından ünlü yatırımcı Rogers da ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün sonlanmadığı uyarısında bulundu

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, ABD hazine tahvillerine geçtiğimiz ay son 1 yılın en sert düşüşünü kaydettiren bozgunun henüz sonlanmadığı uyarısında PIMCO Başkanı Bill Gross'a katıldı.
Goldman Sachs Group Inc. ve Wells Capital Management Inc.'in de endişelerini dile getirmesiyle, ABD hazine tahvillerindeki düşüşün sürmesini bekleyenlerin sayısı artıyor. İşsizlik Ocak'ta artış kaydetse de ABD Çalışma Bakanlığı'nın yıl sonunda yaptığı revizyonlar, 2012'deki istihdam kazançlarının önceki seviyelerden daha yüksek olduğuna işaret ederek, Fed'in bu yıl tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonlarını çoğalttı. Standard&Poor's 500 Endeksi bu ay rekor düzeye tırmandı.
Herkesin hisselerde olmak istediğine dikkat çeken Finaport Investment Intelligence'ın yatırım genel müdürü Hans Goetti, insanların ABD hazine kağıtlarından çıktığını söyledi.
ABD'nin 10 yıllık gösterge faizi yüzde 1.97'den fiyatlanırken, Kasım 2022 vadeli yüzde 1.625 faizli kağıtlarının fiyatı Londra saati ile 6:37 itibariyle 96 30/32'den işlem gördü.
Faiz Temmuz'da yüzde 1.38'e kadar gerileyerek tahvillerin yeterli değer sunmadığı endişelerine neden oldu.
Bank of America Merrill Lynch'in verilerine göre ABD Hazine kağıtları bu yıl yatırımcılara yüzde 0.9 zarar ettirdi. Bloomberg anketine katılan finansal şirketler, 10 yıllık faizlerin yıl sonuna kadar yüzde 2.25'e çıkmasını bekliyor. Bu da bugün ABD hazine kağıdı alan yatırımcının yüzde 0.5 zarar edeceği anlamına geliyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)