BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRoger Waters, Biden'ı "savaş suçlusu" ilan etti----

Roger Waters, Biden'ı "savaş suçlusu" ilan etti

Roger Waters, Biden'ı savaş suçlusu ilan etti
07 Ağustos 2022 - 21:16 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü rock müzik grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters, ABD Başkanı Joe Biden'a yönelik olarak "23 milyon Rus'un seni ve beni Nazi tehdidinden korurken öldüğünü unutma" dedi.

This Is Not a Drill adlı şovuyla Kuzey Amerika turnesinde olan Pink Floyd'un solisti Roger Waters, sahne şovunda "savaş suçluları" damgasını vurduğu bazı kişileri dile getirdi. Bunlar arasında ABD Başkanı Joe Biden ve Donald Trump da var.

'Biden, Ukrayna'daki yangını körüklüyor'

CNN International'a röportaj veren Waters, spiker Michael Smerconish'in, Biden'ı neden savaş suçlusu olarak gördüğü sorusuna "Ukrayna'daki yangını körüklüyor" diye cevap verdi:

Bu çok büyük bir suç. ABD neden Ukrayna Devlet Başkanı Vladomir Zelenskiy'i müzakere etmeye, kaç Rusun ölümüne yol açtığını bilmediğimiz bu korkunç savaşı sona erdirmeye teşvik etmiyor?

'Savaş, NATO'nun Rusya sınırlarına dayanmasıyla ilgili'

Smerconish ise sanatçının yanıldığını ve istila edilen tarafı suçladığını belirtti. Bu görüşe katılmayan Water, "Yani 'Bu savaş bugün başladı' diyebilirsiniz, '2008'de başladı' diyebilirsiniz. Savaş neticede NATO'nun Rusya sınırlarına, Doğu Avrupa'ya dayanmasındaki aksiyon ve reaksiyonla ilgili. Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, ülkenin bütün Doğu Avrupa'dan çekilmesini görüşürken bunu yapmayacaklarına söz vermişlerdi" ifadelerini kullandı.

Waters: Kurtarıcı rolümüz yok

Waters, "Kurtarıcılar olarak rolümüz ne olacak?" sorusunaysa "Kurtarıcı rolümüz yok. Neden bahsediyorsun?" dedi.

'23 milyon Rusun seni ve beni Nazi tehdidinden korurken öldüğünü unutma'

Spiker Smerconish, II. Dünya Savaşı'ndan örnek verince Waters, ABD'nin Pearl Harbor saldırısı yüzünden savaşa girdiğini dile getirdi. Smerconish ise "Tanrı'ya şükür ABD savaşa girdi, değil mi?" diye sorunca Waters, "Tanrı'ya şükür Ruslar o vakte kadar kanlı savaşı neredeyse kazanmıştı" dedi ve ekledi:

23 milyon Rusun seni ve beni Nazi tehdidinden korurken öldüğünü unutma.

Bunun ardından Rusya konusu açılırken spiker "Rusların savaştan ders çıkarıp Ukrayna'yı istila etmeyeceğini sanırdınız" diye konuştu.

'Michael sana biraz daha okumanı öneriyorum'

Waters, "Michael sana biraz daha okumanı ve Çinliler Meksika ve Kanada'ya nükleer füze yerleştirirse ABD'nin ne yapacağını anlamaya çalışmanı öneriyorum" değerlendirmesini yaptı.

Tayvan ve Çin Krizi

İndependent Türkçe'deki habere göre ünlü sanatçı ayrıca, Smerconish'in "Biz konuşurken Çinliler, Tayvan'ı çevrelemekle bayağı meşgul" değerlendirmesini şöyle cevapladı:

Tayvan'ı kuşatmıyorlar, Tayvan Çin'in bir parçası ve bu 1948'den beri tüm uluslararası toplum tarafından kabul edildi. Bunu bilmiyorsan yeterince okumuyorsun, git bunun hakkında oku.

Biden'dan Rusya ve Çin'e nükleer çağrı

 

Trump'ın Temsilcisi, Kosova'da Biden suçlu dedi

 

Biden Trump'ı eleştirdi: Cesaretsiz!

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)