BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRoche 9. kez sürdürülebilirlik lideri----

Roche 9. kez sürdürülebilirlik lideri

Roche 9. kez sürdürülebilirlik lideri
12 Eylül 2017 - 10:53 www.finansgundem.com

Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI), ”İlaç, Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri” endüstrisi alanında sürdürülebilirlik açısından, üst üste dokuzuncu yıl “sektör lideri” seçildi

Roche, şirketlerin ekonomik, sosyal ve çevresel performansının analizine dayanan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI), ”İlaç, Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri” endüstrisi alanında sürdürülebilirlik açısından, bu yıl da birinci seçildi. Roche, 9 yıldır “En Sürdürülebilir Sağlık Şirketi” ünvanını elinden bırakmıyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi, sürdürülebilirliği portföylerine entegre eden yatırımcılar için gösterge niteliği taşıyor.

Bu yılki değerlendirmede özellikle sağlık giderleri yükü, etik pazarlama uygulamaları ve iklim stratejisiyle ilgili kategorilerde başarılı olan Roche, şirketin işletme ve kültüründe tamamen özümsenmiş olan mükemmel sürdürülebilirlik stratejisi yoluyla bu alanda liderliğini koruyor.

Sürdürülebilirlik çabalarının bir kez daha takdir edilmiş olmasından büyük gurur duyduklarını belirten Roche CEO’su Severin Schwan, “Bizim için sürdürülebilirlikte önemli alanlardan birisi de sağlık hizmetlerine erişim sağlanmasıdır. Roche 120 yılı aşkın bir süredir daha iyi ilaçlar ve tanı araçları geliştirerek insanlarını yaşamlarını iyileştirme kararlılığı taşıyor. Bu kararlılık ancak, ilaçlarımız ve testlerimiz ihtiyaç sahibi insanlara ulaşabildiği taktirde bir anlam ifade edebilir. Geniş erişimin yalnızca, tüm paydaşların birlikte çalışmasını gerektiren bir sorumluluk paylaşımı düzeniyle başarılabileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kurulduğu günden bu yana sürdürülebilirliği kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak gören Roche, sürdürülebilirliğin yönetilmesinde bütünsel bir yaklaşım izliyor. Şirketin stratejisi ürünlere erişimi artırmanın yanında sosyal sorumluluk, çevrenin korunması ve tedarik zinciri sürdürülebilirliği gibi alanlarda da sürekli ilerleme sağlamaya odaklanıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)