BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRobotlar ABD'de 200 bin bankacıyı işinden edecek----

Robotlar ABD'de 200 bin bankacıyı işinden edecek

Robotlar ABD'de 200 bin bankacıyı işinden edecek
02 Ekim 2019 - 10:32 www.finansgundem.com

Wells Fargo'nun raporuna göre teknolojik imkanların artması ABD'de on yılda 200 bin bankacıyı işinden edecek

Wells Fargo & Co. tarafından yapılan bir çalışmaya göre teknoloji verimliliğin artması gelecek on yıl içerisinde ABD bankacılık sektöründe çalışan 200 bin civarında kişiyi işinden edecek.

Wells Fargo Securities LLC kıdemli analisti Mike Mayo, ABD'li finans şirketlerinin teknoloji yatırımlarına yıllık 150 milyar dolar ile diğer tüm sektörlerden daha fazla kaynak ayırdığını belirtiyor. Mayo'ya göre banka harcamalarının yarısından fazlasını oluşturan tazminatların azalması maliyetlerin düşmesini sağlayacak.

Çalışmaya göre müşteriyle doğrudan ilişkisi olmayan departmanlar, çağrı merkezi ve şubelerde çalışan sayısı beşte bir ile üçte bir arasında bir oranda düşüş kaydediyor. Teknoloji ile ilişkili pozisyonlar, satış ve danışmanlık pozisyonlarıysa bu durumdan daha az etkileniyor.

Wells Fargo raporunda görüşüne yer verilen Deloitte ortağı Michael Tang, “İletişim merkezlerinde çarpıcı bir değişim olacak, hem içeride hem de dışarıda.” dedi. Danışmanlık şirketinin finansal hizmetler inovasyon uygulamaları küresel yöneticisi, sohbet robotları ile bu durumun sinyallerinin halihazırda mevcut olduğunu ve bazı insanların yapay zeka motoruyla sohbet ettiğinin farkına varmadığını söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)