BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRobot yatırımcıdan Facebook yerine enerji yatırımı tercihi----

Robot yatırımcıdan Facebook yerine enerji yatırımı tercihi

Robot yatırımcıdan Facebook yerine enerji yatırımı tercihi
26 Ekim 2021 - 18:34 www.finansgundem.com

Yapay zeka fon yöneticisi Qraft geçtiğimiz ay Facebook’un karşı karşıya olduğu kriz sürecine kayıtsız kalmadı. Enerji fiyatlarındaki yükselişi gören robot yatırımcı Facebook hisselerini satarken enerji yatırımlarını güçlendirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisseleri yapay zeka tarafından seçilen bir varlık yöneticisi, bu ay Facebook’taki hisselerini boşaltarak ABD'li enerji şirketlerine büyük yatırımlara girdi.

Financial News’in haberine göre yapay zeka odaklı yatırım firması Qraft, yapay zeka yatırımcısı borsada işlem gören iki fonunda (ETF) yaptığı portföy düzenlemesinde Facebook hisseleri üzerindeki baskıyı göz önünde bulundurarak satışa geçti ve yükselen petrol fiyatları gerekçesiyle enerji hisselerine yöneldi. Güney Koreli bir finansal teknoloji ürünü olan Qraft'ın dört farklı ETF'de 61 milyon dolardan fazla varlığı bulunuyor.

Şirketin Yüksek Sermayeli Momentum ETF'si, daha önce %7,5 portföy ağırlığıyla fonun en büyük ikinci yatırımı olan Facebook'taki pozisyonundan çıktı. Qraft'ın değerinin altındaki hisselere yöneldiği fonu olan Next Value ETF ise enerji şirketleri Exxon Mobil, Chevron ve ConocoPhillips'in hisselerini aldı. Söz konusu hisseler fonun ağırlığının %24'ünü oluşturuyor.

Facebook, geçtiğimiz ay boyunca The Wall Street Journal’dan gelen makaleler dizisi ve sosyal medya devinin toplumdaki rolüyle ilgili eleştirileri yeniden alevlendiren eski bir çalışanın sızdırdığı veriler ve ABD Kongresi’nde verdiği ifade nedeniyle zor günler geçiriyor. Söz konusu eleştiriler nedeniyle Facebook yoğun bir inceleme altına girdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram'ın gençlerin ruh sağlığı üzerindeki zararlı etkisi olduğu, Facebook algoritmasının sosyal uyuşmazlıkları teşvik ettiği ve şirketin ünlüleri, politikacıları ve diğer yüksek profilli kullanıcıları ılımlı hale getirdiği gibi suçlamaları reddetmişti.

Şirketin hisselerin son bir ay içerisinde %4,7 oranında değer kaybetti.

Qraft'ın Genel Müdürü ve Asya-Pasifik Başkanı Francis Geeseok Oh, "Facebook’un sorunları devam ediyor" açıklamasında bulundu. Şirket yöneticisi Qraft’ın Facebook yatırımlarından çıkmasının sebebinin sosyal medya devinin “kendine has risklerle karşı karşıya olmasını” gösterdi. Buna karşın küresel enerji krizi ve petrol fiyatlarındaki olağanüstü ralli enerji hisselerinin hızlı bir şekilde yükselmesine yol açtı. ABD'nin en büyük üç petrol şirketinin hisseleri son bir ay içinde göz kamaştırıcı bir yükseliş gösterirken, Exxon Mobil %18,4, Chrevon %18,5 ve ConocoPhillips %27 değer kazandı. Brent petrol vadeli işlem sözleşmeleri ise aynı dönemde %11’in üzerinde yükseldi.

Oh, yapay zeka varlık yöneticisinin enerji sektöründeki yatırımlarını önemli ölçüde arttığına dikkat çekti. Eylül ayında firmanın değer fonunda %2’den azlık bir kısmı enerji hisseleri oluştururken bu rakam ABD’li büyük petrol şirketlerinin eklenmesiyle 14 katlık bir artış gösterdi.

Şirketin enerji yatırımlarını artırdığı değer yatırımı fonu NVQ Aralık 2020'den bu yana New York Borsası’nda işlem görüyor. Fon %20,9 yükseliş göstererek S&P Değer Endeksi’nin %19,2 yükselişini geride bıraktı. Aktif bir fon olan NVQ değer yatırımı stratejisine odaklanarak her ay seçilen ve yeniden dengelenen 100 büyük sermayeli ABD hisse senedi yatırımını yönetir. Robot tüccar, şirketlerin genellikle karmaşık ve geleneksel yatırım yaklaşımlarını kullanarak hesaplaması zor olan maddi olmayan varlıklarını ölçmek ve değerinin altındaki hisse senetlerini seçmek için yapay zekayı kullanıyor.

Facebook hisseleri için satış veren yatırım fonu AMOM ise Mayıs 2019'dan bu yana New York'ta listelendi. Fon yatırım ekleme, kaldırma veya yeniden ağırlık verme kararını bilgilendirmek için mevcut piyasa trendlerinin hareketlerinden yararlanan fon bir robot yatırımcıya benzer şekilde faaliyet gösteriyor. Fonun kullandığı yapay zeka piyasayı tarıyor ve tahmin gücünü borsa ivmesini işaret eden çok çeşitli kalıpları analiz etmek için kullanıyor.

Çağdaş sanat aile yatırım firmalarını kripto dünyasına çekiyor

 

Fintek sektöründe bir mega halka arz daha

 

İstanbulluların dijital cüzdanı olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)