BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRK'dan soruşturma----

RK'dan soruşturma

RK'dan soruşturma
24 Haziran 2013 - 12:32 www.finansgundem.com

RK, yaş ekmek mayası pazarında faaliyet gösteren dört teşebbüs hakkında soruşturma açtı

Maya üreticilerinin aralarında anlaşmak suretiyle ekmek üretiminde kullanılan yaş maya fiyatlarını yükselttikleri iddiasını içeren şikâyet başvuruları üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Yapılan açıklamaya göre, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 20.06.2013 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Pak Gıda Üretim ve Pazarlama A.Ş., Öz Maya Sanayi A.Ş.,  Dosu Maya Mayacılık A.Ş. ve Mauri Maya San. ve Tic. A.Ş hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasaklamaktadır. Soruşturma, Pak Gıda Üretim ve Pazarlama A.Ş., Öz Maya Sanayi A.Ş., Dosu Maya Mayacılık A.Ş. ile Mauri Maya San. ve Tic. A.Ş.’nin aralarında anlaşarak yaş ekmek mayası satış fiyatlarını birlikte belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla başlatıldı. 
Açıklamada şöyle denildi:
"Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)