BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRize'de şiddetli yağış: 20 ev boşaltıldı----

Rize'de şiddetli yağış: 20 ev boşaltıldı

Rize'de şiddetli yağış: 20 ev boşaltıldı
02 Ekim 2017 - 16:01 www.finansgundem.com

Rize'de bu sabah başlayan şiddetli yağmur etkili oluyor. Güneysu İlçesi Başköy Köyünde heyelan riski taşıyan 20 ev, önlem amacıyla boşaltıldı

Rizede sabah saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağmur, bazı cadde ve sokakları göle çevirdi. Salarha ve Güneysu derelerinde su seviyesi yükseldi. Güneysu İlçesi Başköy Köyünde heyelan risk taşıyan 20 ev önlem amacıyla boşaltıldı. Evlerini terk edenler, komşularına ait güvenli evlere geçti. Güneysu-Başköy Köy yolu da heyelan nedeniyle ulaşıma kapanırken, köyde bir eve ulaşan beton köprü de yıkıldı. İl Özel İdaresine ait iş makineleri kapalı yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Başköy Köyü Muhtarı Hızır Reyhan, şiddetli yağmur nedeniyle köylerindeki mahallelerde toprak kaymalarının yaşandığını belirterek tedbir amaçlı 20 evi boşalttıklarını söyledi. Reyhan, 4 gündür yağmur bölgede etkiliydi. Toprak suya doydu. Bu sabah yağmur yeniden şiddetini artırdı. Bölgedeki taş ocaklarında yapılan patlatmalar nedeniyle arazilerde açılmalar vardı. Bu nedenle riskli evleri boşalttık dedi. Evlerini boşaltanlar da tedirgin olduklarını belirterek önlem alınmasını istedi.

ŞELALE TAŞTI

Çayeli İlçesi Köprübaşı Köyünde, yaklaşık 70 metre yüksekten dökülen Ağaran Şelalesi'nin debisi, şiddetli yağışın ardından arttı. Şelaleden gelen suyun boşaldığı dere taşarak yolu ulaşıma kapattı.

Öte yandan Çamlıhemşin İlçesinde bir vatandaş su seviyesi yükselen Fırtına Deresinin üzerine kurulu ilkel teleferikle karşıdan karşıya geçti. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bu arada Rizenin Çayeli İlçesi'nde Çarşamba gecesi meydana gelen sel ve heyelanlar sırasında bir yolcu minibüsünün Kaptanpaşa Köyünde sel sularına kapılmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Kısmen sele kapılan minibüs yapılan çalışma ile dereden çıkarıldı. O anlar kamera ile görüntülendi.

KAPTANPAŞA KARAYOLU YENİDEN ULAŞIMA KAPANDI

Rize'de etkisini sürdüren şiddetli yağmur nedeniyle Çayeli İlçesi'ndeki Senoz Deresi taştı. Sel suları Çayeli-Kaptanpaşa Köyü karayolunu ulaşıma kapattı. Karayolları ekipleri kapalı karayolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Rize'de Çarşamba gecesi meydana gelen selde Kaptanpaşa Köyü karayolu ulaşıma kapanmıştı. Karayolu 2 gün sonra ulaşıma açılabilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)