BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRize-Artvin Havalimanı açıldı----

Rize-Artvin Havalimanı açıldı

Rize-Artvin Havalimanı açıldı
14 Mayıs 2022 - 15:43 www.finansgundem.com

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Dünyada deniz üzerinden inşa edilen toplam 5 havalimanı bulunuyor. Rize-Artvin ile birlikte ikisi ülkemizdedir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Ülkemizin iftihar verici eserleri arasında yer alan Rize-Artvin Havalimanı'nın şehirlerimize, bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Kardeşim Aliyev'e, sayın Bahçeli'ye, sayın, Destici'ye ve diğer misafirlerimize bu güzel günü bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Bu havalimanı sıradan bir yatırım değildir. Dünya üzerinde deniz üzerine inşa edilen 5 havalimanı bulunuyor. Bunun ikisi Rize-Artvin Havalimanı ile birlikte 2'si ülkemizdedir. Artık havalimanlarından evlerinize ulaşmak çok kolay. Bu havalimanları arasında sıfırdan yenilediğimiz havalimanları da var. Rize-Artvin Havalimanı 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon kapasiteli terminali ile gurur verici bir eser oldu. Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Rizeli hemşerilerimize, Artvinli hemşerilerimize sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne Artvinliye ne Rizeliye yakışır. Artvinli ve Rizeli hemşerilerim bu uçakları doldurmalı ki bu gidiş gelişler çok farklı şekilde seyretsin.

"RİZE-ARTVİN BİR UÇAK MESAFESİNDE..."

Ne dağlar, ne denizler bizim hizmet aşkımızın önünde duramaz. Ülkemizin sınırlarının en uç noktasına kurduğumuz bu havalimanı insanımıza vakitten yakıta, emisyon gazı azaltımına kadar pek çok alanda katkı sağlayacaktır. Yaşayanlar ve ziyarete gelenlere Rize-Artvin bir uçak mesafesindedir.

SOLOTÜRKten Rize-Artvin Havalimanına özel gösteri

"BÖLGENİN LOJİSTİK KAVŞAK NOKTASI OLACAK"

Artık Rize'de, Artvin'de türküler ayrılık üzerine değil kardeşlik üzerine söylenecek. Güneysu Millet Bahçemizi yıl sonuna kadar vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Rize'nin turizm potansiyelini değerlendirmek ve tabiat turizmi potansiyelini öne çıkarmak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bölgemizi Karadeniz'in lojistik kavşak noktası getirecek İyidere Lojistik Limanı'nı da yapıyoruz.

Artvin'e geçtiğimiz 20 yılda 40 milyar TL yatırım yaptık.

"YUSUFELİ BARAJI SU TUTMA AŞAMASINA GELDİ"

Eğitimde 750 yeni derslik inşa ettik. Yükseköğretim yurt yatak kapasitesini 3600'e ulaştırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 680 milyon TL kaynakla destek olduk. 10'u hastane olmak üzere 16 sağlık tesisi inşa ettik. Ülkemizin en hızlı akan nehri olan Çoruh üzerine barajları gerdanlıklar gibi taktık. Yusufeli Barajı'nda da inşallah su tutma aşamasına kadar geldik. Yaptığımız yatırımlarla artık bölgemizdeki yaşam seviyesini Batı'daki şehirlerimiz seviyesine getirdik. Hatta onların da önlerine geçirdik. Artık hiç kimsenin eğitim, sağlık ve geçim için başka şehirlere gitmesine gerek kalmadı.

Ülkemizin dört bir yanında emeği ile, gayreti ile, becerisi ile hem kendi hayatını kazanan hem katkı sağlayan, kabına sığamayan Karadenizlilere yakışan da budur.

"ÜLKEMİZİ BÜYÜTMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Kardeşlerim, sevgili hemşerilerim....

Kendi güvenlikleri ve refahları için her yola başvuranların karşısında daima Türkiye yer almıştır. Bizi yıllarca tek parti faşizmi ile, siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkla, darbelerle, terör örgütleri ile oyaladılar. Menderes'ten, Özal'a idam sehbası ile ve itibar suikastı ile engellediler. Milletimiz senaryoyu çözdüğü için bugün olduğu gibi hep yanımızda yer aldı. Vugün Cumhur İttifakı olarak aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. 2023'e bu ruh ile hazır mıyız, hazırlanıyor muyuz, durmak yok yola devam diyor muyuz? Türkiye'nin 2023'e ulaşmasını engelleme çabalarını hep birlikte izliyoruz. Küresel düzenin kökünden sarsıldığı bir dönemde biz ülkemizi büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz.

"BU MÜCADELEYİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ"

Medeniyetimiz ve kültürümüzle taban tabana zıt bir şekilde yabancı düşmanlığı tohumlarını bünyemize ekmek için her türlü ahlaksızlığı sergileyenlere rağmen bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız. Yeminli Türkiye düşmanlarının ihanetlerine rağmen bu bayrağı daha yukarı dikmek için gayret göstereceğiz. Bugünkü sıkıntıları biz çözeceğiz. Buna bizden başka kimsenin vizyonu ve projesi yok. Yıkmak, kaos çıkarmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Teneke gürültüsünden öte önemi olmayan patırtılarla gündeme gelmeye çalışanların gerçek yüzlerini en iyi siz biliyorsunuz. Biz milletimizin karşısına eserlerimiz ile çıktık. Bugün de öyle yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Tokat Havalimanı'nı hizmete açtık. 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nü açtık. Yakın tarihimizin en büyük zaferini elde ettiğimiz yerde boğazlarımıza dördüncü gerdanlığı taktık.

"EKSİKLERİMİZ VAR AMA BUNLAR DEVEDE KULAK"

Eksiklerimiz yok mudur? Elbette vardır. Ama Türkiye'ye yaşattığımız asırlık yatırımların yanında bunlar devede kulak.

Hayat pahalılığı ile mücadelemiz bir yandan gelirleri artırarak bir yandan enflasyonu bastırarak devam ediyor.

YAŞ ÇAY ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI

Yaş çay alım fiyatlarını müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl yaş çay alım fiyatı kilogramda 3,87 TL'ydi. Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 TL 70 kuruşa. Kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Böylece üreticilerimiz çaylarını geçen yıla göre desteklemeyle birlikte kilogramı 7 TL'den fabrikaya verebilecek.

Son dakika... Rize-Artvin Havalimanı açılışında tarihi anlar! Erdoğan'dan  önemli açıklamalar - Son Haberler - Milliyet

ALİYEV: ATALARIMIZIN VASİYETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Başkan Erdoğan'dan önce yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Aziz kardeşlerim, yeniden Türkiye topraklarında olmaktan çok mutluyum. Azerbaycan'dan sizlere gönülden selamlar getirdim. Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a beni bu törene çağırdığı için teşekkür ederim. Bu havalimanı için de sizi yürekten tebrik ediyorum. Havalimanının açılışı hayırlı gelişmenin tezahürüdür. Kardeş Türkiye süratle gelişiyor. Türkiye bugün dünya çapında söz sahibi olur, büyük güç sahibi oluyor. Havalimanları, barajlar, yollar, okullar Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Bütün bu işlerin merkezinde insan faktörü vardır. Sizinle beraber olmak benim için büyük bir mutluluktur. Biz her zaman biriz. Hoş günde de, zor günde de bir aradayız. Karabağ Savaşı bunu gösterdi. Savaşın ilk gününden son gününe kadar benim kardeşim yanımızdaydı. Kardeşlerimiz, halkımızın yanındaydı. Sayın Erdoğan'ın, 'Azerbaycan yalnız değildir, Türkiye Azerbaycan'ın son anına kadar yanındadır' demesi çok önemliydi. Azerbaycan bunu asla unutmayacak. Bugün de Karabağ'ın imarı için birlikte çalışıyoruz. Karabağ'da birçok Türk şirketi imar işi ile uğraşıyor. Biz dünya çapında birbirine en yakın ülkeleriz. Bizi hem dostuz hem kardeşiz ve artık resmen müttefikiz. Bu bize atalarımızın vasiyetidir. Biz bu vasiyete sahip çıkıyoruz. Rize'ye ilk kez geldim. Uçakla gelirken güzel manzarayı seyrederken Aziz Kardeşime dedim ki, 'Burası cennete benziyor.'. Kardeşimin memleketindeyim. Rize Türk ldünyasına büyük bir lider bahşetmiştir. Bütün Türk dünyası sizinle gurur duyuyor. Yaşasın Türkiye, yaşasın Türkiye Azerbaycan birliği...

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU: YAPAMAYACAĞIMIZ BİR ŞEY YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı konuşmada, "Bugün Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı ile hafızalardan silinmeyecek bir gün daha yaşıyoruz. Karadeniz'e kıyısı bulunan ve Karadeniz havzasındaki komşu ülkelerle ilişkilerimize katkı sunacaktır. Tamamen Türk mühendis ve çalışanlarının yaptığı Rize-Artvin Havalimanı büyük ve güçlü Türkiye adına dünyaya önemli bir mesajdır. Yapamayacağımız bir şey olmadığını götermiştir. Havalimanının yapımında emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Geleceğimize ışık tutacak her projede yanımızda olan Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun." dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ BİNALİ YILDIRIM: İŞTE TÜRKİYE'NİN GÜCÜ

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da törende yaptığı açıklamada, "Bugün coşkunuza ortak olmak için buradayız. Bu havalimanı Ordu-Giresun'dan sonra dolgu alana yapılan 2'nci havalimanımız. Dünyada sadece 5 tane var. 2'si nerede Türkiye'de. Türkiye'nin neresinde, Karadeniz'inde... Hayırlı olsun. 2002 yılında bu yola çıktığımızda Cumhurbaşkanımız dedi ki, "Havayolunu milletin yolu yapacağız" dedi. Biz de, 'Baş üstüne' dedik. Hava yolu halkın yolu oldu mu? Oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Siz arkamızda olduğunuz sürece 'Durmak yok yola devam.' "ifadelerini kullandı.

Rize-Artvin Havalimanı’na tarifeli ilk uçak indi

 

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dijital faşizm bir tehdit haline geldi

 

Erdoğan: Necip Fazıl Kısakürek'i rahmet ve şükranla yad ediyorum