BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRiskli fon yöneticilerinin altına hücumu----

Riskli fon yöneticilerinin altına hücumu

Riskli fon yöneticilerinin altına hücumu
24 Haziran 2020 - 17:51 www.finansgundem.com

Merkez bankalarının ve hükümetlerin parasal genişleme politikaları önemli para birimlerinde değer kaybına neden oluyor. Riskli yatırım fonları ise altına yatırım yaparak bu durumu fırsata çevirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riskli fon yönetimi şirketi Stone Mountain Capital’ın CEO’su ve Yönetici Ortağı Oliver Fochler geçtiğimiz yılın başından beridir süregelen parasal genişleme politikalarının para birimlerinin değerini düşüreceği ve enflasyonu arttıracağı öngörüsüyle altın varlıklarının oranını %50 arttırdıklarını açıkladı.

Riskli fon yöneticisine göre bu başarılı bir stratejiydi ve Fochler daha fazla kazanç beklediğini de açıkladı.

Fochler Financial News’e verdiği röportajda, “Büyük para birimlerinin hükümetler ve merkez bankaları tarafından değersizleştirilmesi ve parasal teşvik programları nedeniyle şu anda kağıt para ile karşılaştırıldığında değer tasarrufu yapabilmek için satın alabileceğiniz en iyi araç altın” ifadelerini kullandı.

Riskli fon yöneticisi, “Tüm ekonomik sistem başarısız olsa bile altının değerinin karşılığı olacaktır. Yakın gelecekte altın yukarıdan başka bir yöne gidemez” dedi.

Altın fiyatları Mart ayı dip seviyesinden bu yana %20 artış gösterdi ve bu hafta 7 yılın en üst seviyesine tırmandı. Kovid-19 salgının oluşturduğu deflasyon şoku yatırımcıların merkez bankalarından para arzı talep etmesine neden oldu. Altınsa tipik bir şekilde enflasyon karşısında koruma aracı rolünde kaldı.

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) en son araştırmasına göre riskli fonlar altın talebinde birinci sırada yer alıyor. CFTC’nin Yatırımcı Taahhütleri Raporu’na göre finansörler ABD vadeli altın borsasında (COMEX) pozisyonlarını önceki haftaya göre 9.538 sözleşme arttırarak 135.945’e getirdiler.

Riskli fon yöneticileri altın alıyor

Yüksek profilli riskli fon yöneticileri son zamanlarda altına olan bağlılıklarını teyit ediyorlar. Odey Portföy Yönetimi’nin başındaki isim Crispin Odey en önemli fonu olan Odey European’ın portföy düzenlemesinde altının değer kazanmasını dikkate alıyor. Financial News’in kaynaklarına göre portföydeki altın vadeli varlıklar fonun net varlık değerinin yaklaşık yarısını oluşturuyor.

Geçtiğimiz ay ABD Merkez Bankası’nın para politikasını eleştiren Odey, hükümetlerin gelecekte altın sahibi olmak için illegal faaliyetlere girişebileceği konusunda uyarmıştı. Odey Nisan ayında Bloomberg’te yatırımcılara gönderdiği notta “İnsanların altın satın alması sürpriz değil” demişti.

İran Merkez Bankası'ndan rekor kıran dolara karşı hamle

 

Altın 'bol likidite, düşük faiz ve salgın' ortamında yükselişini sürdürüyor

 

Kapalıçarşı'da altın fiyatları 24/06/2020

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)