BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRiskler Fed'i yavaşlatacak!----

Riskler Fed'i yavaşlatacak!

Riskler Fed'i yavaşlatacak!
27 Ağustos 2015 - 08:07 www.finansgundem.com

Yatırım fonu devi Fidelity Investments, deflasyon risklerinin Fed’in yavaşlatacağını belirtti

Yatırım fonu devi Fidelity Investments, ABD’de deflasyonal baskıların arttığı uyarısında bulundu.

Boston merkezli yatırım şirketine göre, Fed bunun bir sonucu olarak faiz oranlarını yavaş bir şekilde artıracak. Fidelity, hisse senedi piyasasındaki düşüş ile birlikte yatırımcıların varlıkları çeşitlendirmek amacıyla yüksek kaliteli tahvil sahibi olmaları gerektiğini ifade eti.

Küresel enflasyon beklentileri göstergesi 5 yılın en düşük seviyesine yöneldi. Bunda emtia fiyatlarındaki düşüş etkili oldu. Bloomberg Emtia Endeksi Çarşamba günü düşüşünü 1999’dan bu yana en zayıf seviyeye genişletti. Öte yandan Çin’de ekonomik büyümenin yavaşladığı endişesi hisse senetlerinde bir haftalık bir satış dalgası getirdi. MSCI Dünya Endeksi 18 Ağustos’tan bu yana yüzde 18 geriledi.

Fidelity’den Dirk Hofschire, “Emtia fiyatları ve Çin’den gelen baskılar dolayısıyla deflasyonal bir etki görüyoruz. Bu durum Fed’i sıkılaştırma döngüsünde daha az agresif olmaya teşvik edebilir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)