BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRisk isteyen emeklilik fonu 13 çalışanını kovuyor----

Risk isteyen emeklilik fonu 13 çalışanını kovuyor

Risk isteyen emeklilik fonu 13 çalışanını kovuyor
13 Şubat 2020 - 14:11 www.finansgundem.com

İngiltere'nin en büyük emeklilik fonu baş yatırım sorumlusunun aldığı riskli stratejik karar sonucunda 13 kişiyi işten çıkaracak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin en büyük emeklilik fonu Universities Superannution Scheme (USS) 14 milyar sterlinlik sermaye yatırımlarını geleneksel hisselerden çekerek daha riskli yatırımlara yöneltti. Bu radikal hamleyle şirket içi yatırımlarla sorumlu departmanda 13 çalışan işini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Şirketin yeni baş yatırım sorumlusu Simon Pilcher tarafından başlatılan ilk büyük değişiklik olan hareket, USS’in 75 milyar sterlinlik İngiltere, ABD ve batı Avrupa gibi gelişmiş dünya borsalarına yatırımlarını etkileyecek.

Financial News'e konuşan Pilcher, bu hareketin bu piyasaların son 10 yıldaki güçlü performansıyla çok fazla ilgisinin olmadığını, hisse senedi toplamanın iyi performans göstermesinin daha zor olduğu yönündeki genel kabulle alakalı bir eylem olduğunu söyledi.

USS'in şirket içi yatırım ekibinde yaklaşık 160 kişi çalışıyor, bu kararla birlikte 13 kişinin işine son verilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)