BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRisk alacak CEO nasıl belli olur?----

Risk alacak CEO nasıl belli olur?

Risk alacak CEO nasıl belli olur?
16 Ekim 2014 - 08:59 www.finansgundem.com

Yapılan araştırmalara göre geniş yüzlü erkekler, kararlarında daha agresif ve risk almaya daha eğilimli oluyor

Şirketlerin performansını etkileyen birçok faktör var. Yapılan araştırmalar CEO’nun nasıl göründüğünün bu faktörlerden biri olduğunu ortaya koyuyor. Giderek artan sayıda araştırmaya göre CEO’ların yaşı, eğitim düzey, hayattaki deneyimleri yönettikleri şirketin finansal politikalarını etkileyebilir. Son olarak, erkeklerin testeron düzeyinin de finansal karaları üzerinde belirleyici olduğu ortaya çıktı. Çünkü testoran düzeyinin yüksek olması erkeğin yüz şeklini etkiliyor ve geniş yüzlü erkekler kararlarında daha agresif oluyor ve risk almaya daha meyilli oluyor.

Alabama Üniversitesi profesörü Jackson Mills’in araştırması, CEO’nun yüzünün şeklinin, eninin ve boyunun birbirine oranının veya şişman olup olmamasının CEO’nun aldığı karalar ve karakteri hakkında ipuçları veriyor. Mills’in, 2002 ila 2013 yılları arasında S&P 500 şirketlerinde çalışan 968 erkek CEO’yu inceleyerek yaptığı araştırmanın sonuçları, CEO’ların boylarına göre yüzlerinin genişliğiyle şirketin ne kadar kaldıraçlı çalıştığı arasında doğru orantı olduğu ortaya çıktı. Yani geniş yüzlü CEO’lar daha fazla risk alıyor. Ayrıca CEO’ların yüzlerinin genişliğiyle nakit tutumları arasında ters orantı olduğu bulundu. Ancak kar ve yatırım kararlarıyla yüz genişliği arasında bir orantı olmadığı belirtiliyor. Yüz genişliğinin testesteron seviyelerinin bir göstergesi olduğu ve agresif davranış ve yüksek risk toleransıyla orantılı olduğu belirtiliyor.

Kadınlara daha cazip geliyorlar

Aynı araştırma, geniş yüzlü erkeklerin daha egemen bir karakter olarak algılandıklarını ve özellikle kısa vadeli ilişkiler için kadınlar tarafından daha çekici bulunduklarını da gösterdi.

Her ne kadar şirketler sadece dış görünümüne bakarak CEO’larını seçmese de California Üniversitesi ve London Business School tarafından yapılan bir araştırma da geniş yüzlü erkeklerin daha agresif kararlar aldığını, bunun yanında insanları daha çabuk kandırabiliyorlar. Fortune 500 şirketlerinden veri alınarak yapılan bir diğer araştırmada, yüzürnün eninin boyuna oranı yüksek olan kişilerin liderliğindeki şirketlerin varlıklarından elde ettiği getiri daha yüksek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)