BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRichard Branson Virgin Atlantic için alıcı arıyor----

Richard Branson Virgin Atlantic için alıcı arıyor

Richard Branson Virgin Atlantic için alıcı arıyor
27 Nisan 2020 - 13:43 www.finansgundem.com

Havayolu sektörü pandemi kriziyle tarihinin en kötü günlerini yaşarken Richard Branson, Virgin Atlantic Airways Ltd. satılığa çıkardı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz Havayolu şirketi Virgin Atlantic’in kurucusu Richard Branson, The Telegraph gazetesinin haberine göre Virgin Atlantic için alıcı arıyor.

Branson, daha önce yaptığı açıklamada “Şirketin ayakta kalmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak seyahatlerin ne zaman başlayacağı belirsiz ve uçakların ne kadar süre havalanamadan kalacağını bilmiyoruz. Bu durumda devlet desteğine ihtiyacımız olacak” dedi. Günümüze geldiğimizde ise Mayıs sonuna kadar İngiliz hükümetinden yardım gelmediği taktirde havayolu şirketini satacak.

İngiliz havayolu şirketinin %51’i Branson’a aitken geriye kalan %49’u ABD’li havayolu şirketi Delta’ya ait. Şirketin diğer hissedarı olan Delta da korona virüsün yarattığı kriz ortamında hayatta kalmaya çalışıyor.

Branson daha öncesinde çalışanlarını sekiz haftalık ücretsiz izne çıkardığı için İngiliz kamuoyu tarafından eleştirildi.

Dünya havacılık sektörü tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Nisan 2019 ile mukayese edildiğinde Nisan 2020’de dünya uçak kapasite kullanımı yüzde 70 ile 80 düşmesi havacılık sektöründen 314 Milyar dolarlık kayıp yaşanmasına sebep oldu.

Virgin Atlantic milyarderi sonunda elini cebine attı

İngiliz havayolu şirketi iflasın eşiğinde

Havayolu sektörünün zararı 61 milyar doları bulabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)