BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakRezidans inşaatında asansör faciası----

Rezidans inşaatında asansör faciası

Rezidans inşaatında asansör faciası
07 Eylül 2014 - 00:45 www.finansgundem.com

İşçileri taşıyan asansör 32. kattan zemine çakıldı. 10 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

İstanbul Mecidiyeköy'de rezidans inşaatındaki asansör kazasında 10 işçi öldü. Kazanın ardından inşaatın iş güvenliği sorumlusunun da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

32. KATTAN ZEMİNE ÇAKILDILAR

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine Torunlar İnşaat tarafından yapılan rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansör saat 20.00 civarında 32. kattan zemine çakıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans, polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Kurtarma çalışmalarında 10 işçinin cesedine ulaşıldı.

Cenazeler Şişli Etfal Hastanesi morguna kaldırıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da gecenin ilerleyen saatlerinde olay yerine gelerek incelemede bulundu.

VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

Vali Mutlu yaptığı açıklamada," Asansörün içerisinden çıkartılan 7 kardeşimizle birlikte şu an çıkartılma çalışması süren 3 kardeşimiz; itibariyle 10 işçi şehidimiz var. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi var. İşyerinde başta iş güvenliğinden sorumlu olmak üzere, şantiyede bu işin sorumlusu durumunda olan, adli makamlarımızca belirlenmiş 8 kişi gözaltında" dedi.

Vali Mutlu ilerleyen saatlerde Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise "İş asansöründe hayatını kaybeden işçilerimizin tamamı hastaneye götürüldü. Kayıp sayımız kesin 10 olarak netleşti. Başımız sağolsun." dedi.

ARBEDE YAŞANDI

Olay yerinde çevik kuvvet polsleri de geniş güvenlik önlemi aldı. Vali Mutlu'nun içeride incelemede bulunduğu sırada içeri alınmayan işçilerle polis arasında zaman zaman arbedeye dönüşen tartışmalar yaşandı. Kurtarma çalışmaları saat 02.00 civarinda sona erdi.

ÖLEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ

İstanbul Valiliği asansör kazasında ölen işçilerin isimilerini saat 03.30 sıralarında yazılı açıklamayla açıkladı:

İsimler şöyle:

1. Tahir Kara
2. Hıdır Ali Genç
3. İsmail Sarıtaş
4. Bilal Bal
5. Cengiz Tatoğlu
6. Murat Usta
7. Menderes Meşe
8. Vahdet Biçer
9. Ferdi Kara
10. Cengiz Bilgi.

Açıklamada, "Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve emekçi kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz" denildi.

GAZETECİLERE ÇEVİK KUVVET ENGELİ

Zemine çakılan asansörden çıkartılan cenazeler ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Hastanede görüntü almak isteyen basın mensupları ise Çevik Kuvvet polislerinin engeliyle karşılaştı. Gazeteciler, Çevik Kuvvet polisleri tarafından zorla hastane bahçesi dışına çıkartıldı.

DAHA ÖNCEDE 1 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Rezidans inşaatında 9 Nisan'daki iş kazasında bir işçi hayatını kaybetmiş, 23 Ağustos tarihinde de yangın çıkmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)