BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaReyting şirketlerinde Türkiye mesaisi----

Reyting şirketlerinde Türkiye mesaisi

Reyting şirketlerinde Türkiye mesaisi
25 Mart 2021 - 08:10 www.finansgundem.com

TCMB başkanının görevden alınması ile kredi derecelendirme şirketleri harekete geçti, biri not düşürmekle tehdit etti, diğeri banka derecelendirme kriterlerini işaret etti

Reyting şirketlerinden üst üste açıklamalar gelmeye başladı. Fitch, Türkiye'nin faiz indirimlerine dönmesi halinde bunun kredi notunda gözden geçirmeye neden olacağı uyarısı yaptıktan hemen sonra bir değerlendirme de Moody’s’ten geldi.

Amerika güdümlü reyting şirketi Moody's'in 25 Mart tarihli haftalık kredi görünümü raporunda, Naci Ağbal'ın atandıktan sadece dört ay sonra, faiz artırımının ardından TCMB başkanlığı görevinden alınmasının Türk bankalarının kredi notları açısından negatif olduğu belirtildi..

Raporda; Merkez Bankası’nın kredibilitesinin azalması halinde bankaların piyasalara erişiminin daha maliyetli, sendikasyonların ise kısa vade ile sınırlı olacağı ifade edildi. Moody's, Türk bankalarının yeterli yabancı para likiditesine sahip olması ve 2018 kur krizinden bu yana dış finansman gereksinimlerini azaltmış olmalarının riskleri kısmen sınırladığını da vurguladı.
Finansgundem.com'un yaptığı derlemelere göre, Merkez Bankası başkanının değiştirilmesinin piyasalar için  sürpriz olduğunu ve buna negatif bir reaksiyon verildiğini belirten S&P, Türkiye'nin dış pozisyonunu zayıf görmeye devam ettiklerini de  vurguladı.

BofA TCMB'deki değişikliği analiz etti

 

Bostic: FED Faiz artışını 2023’te yapabilir

 

'TCMB’deki değişim piyasalara meydan okuma değil!'

 

TCMB piyasası 44 milyar TL fonladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)