BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaReuters: Türk kamu bankaları 4.5 milyar dolar sattı----

Reuters: Türk kamu bankaları 4.5 milyar dolar sattı

Reuters: Türk kamu bankaları 4.5 milyar dolar sattı
11 Mayıs 2019 - 16:07 www.finansgundem.com

Reuters haber ajansı, iki kaynağa dayandırdığı haberinde, Türk kamu bankalarının TL'deki değer kaybını durdurabilmek için bu hafta içinde yaklaşık 4.5 milyar dolar sattığını öne sürdü

Reuters Türk kamu bankalarının dün gece de dolar satışını sürdürdüğünü ve hafta içerisinde 4.5 milyar dolar satıldığını belirtti. Reuters ve Bloomberg haber ajansları, dün de Perşembe gece saatlerinde Türkiye'de piyasalar kapalıyken kamu bankalarının Asya piyasalarında işlem yaptığını ve fazla işlemin geçmediği sığ piyasada TL'yi desteklemek adına yaklaşık 1 milyar dolar satıldığını yazmıştı.

Dolar, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı ardından TL karşısında değer kazanmaya başlamış ve perşembe günü kur 6.25 TL seviyesine çıkarak son 7 ayın en yükseğini görmüştü.

Türk bankalarının perşembe gecesi ve cuma sabaha karşı yaptığı dolar satma işlemleri sonrası dolar/TL kuru haftayı 5.99 seviyelerinde tamamlamıştı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)