BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRestoranlarda ödemeleri 10 saniyeye indirecek fintek----

Restoranlarda ödemeleri 10 saniyeye indirecek fintek

Restoranlarda ödemeleri 10 saniyeye indirecek fintek
23 Eylül 2021 - 18:10 www.finansgundem.com

Fintek şirketi Sunday restoranların PayPal’ı olmayı hedefliyor. Şirket kuruluşunun ardından yalnızca 5 ay içinde 100 milyon dolar yatırım çekmeyi başardı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek şirketi Sunday kullanıcılarının restoranlarda 10 saniyede ödeme yapmalarına imkan tanıyor. Bu süre geleneksel olarak 15 dakika alıyor. Şimdi en hızlı restoran ödemesi çözümleri sunan fintek şirketi, A serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım çekmeyi başardı. Pazar günü gerçekleşen finansman turu Coatue, DST Global ve restoran, otel, hizmet ve teknoloji sektörlerinden diğer yüksek profilli yatırımcıların katılımıyla tamamlandı.

Şirket nisan ayında kurulduğunda gerçekleştirdiği ilk finansman turunda yaklaşık 15 milyon sterlin yatırım çekmişti. Sunday bu sermayeyi büyümesini ve genişlemesini hızlandırmak için kullanacak. Şirketin 7,5 trilyon dolarlık bir hedef pazarı var. Aynı zamanda yeni elde edilen sermaye şirketin coğrafi varlığını genişletmesini de sağlayacak ve Avrupa ile ABD’de yeni işe alımlar gerçekleştirmesine imkan tanıyacak. Bununla birlikte ürün yelpazesini genişleyecek ve 2022 yılının sonunda 15 restoranla anlaşma imzalama hedefini hızlandıracak.

UKTech’in haberine göre bu fonlama turuyla Sunday önümüzdeki 12 ayda ekibini de genişletmeyi hedefliyor. Bu şekilde İngiltere’de hızla genişleyen satış ekibine odaklanılabilecek. Sunday CEO’su Christine de Wendel, “bu yeni yatırım turu Sunday için yeni ürünler geliştirme konusunda inanılmaz bir fırsat. Bu aynı zamanda ABD pazarında da genişleme imkanı tanıyor” dedi. Açıklamasının devamında, “şimdi en üst düzey yetenekleri işe almak ve başarılı olmak için oldukça iyi bir pozisyondayız” ifadesini kullandı.

Farm Girls CEO’su Anthony Hood, “yakın zamanda Sunday ile bir entegrasyon gerçekleştirdik. Bundan on gün sonra müşteri deneyimimizin önemli ölçüde geliştiğini görüyoruz” dedi. Coatue Kurucusu Philippe Laffont, “dijital ödeme çözümleri müşteri deneyimlerini geliştiriyor” açıklamasında bulundu. Devamında, “Sunday’in hizmet sektöründeki değişimin liderliğini yapmak için iyi bir konumda olacağına inanıyoruz. Genişlemelerini daha da hızlandırmak için şirkete destek vermeyi iple çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

Restoranlarda en hızlı ödeme çözümü

Big Mamma’nın kurucuları Victor Lugger ve Tigrane Seydoux tarafından 2021’in nisan ayında kurulan şirket, etkileyici bir partner ağıyla çalışıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bunlar arasında İngiltere’de restoranlara en iyi teknolojileri sunan şirketler de yer alıyor.

Bunlar, Lightspeed, Tevalis, EPOSNow, Zonal, Comtrex ve Quadranet. Şirket aynı zamanda dünya çapındaki partnerlerle çalışarak gerek dijital cüzdan seçeneklerini kullanan gerekse fiziki banka kartlarını kullanan tüm müşteriler için ödeme olanakları sunuyor. Bu hızlı ve temassız ödeme çözümü Bellanger, Maison François, Fego, Farm Girls gibi birçok tanınmış restoranda geçerli.

JPMorgan dijital bankacılıkta rekabeti yükseltiyor

 

Ünlü sinema zinciri, Dogecoin ile sinema bileti satacak

 

Yatırım bankalarının gelirlerinde düşüş bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)