BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiResmi rezerv varlıkları ağustosta artışa geçti----

Resmi rezerv varlıkları ağustosta artışa geçti

Resmi rezerv varlıkları ağustosta artışa geçti
28 Eylül 2021 - 10:04 www.finansgundem.com

TCMB verilerine göre Resmi Rezerv Varlıkları, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8 milyar dolar oldu

Resmi Rezerv Varlıkları, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti. Bu  dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya  göre yüzde 10,6 artarak 69,3 milyar ABD doları, altın cinsinden  rezerv varlıkları ise yüzde 2,4 azalarak 40,6 milyar ABD doları  olarak gerçekleşti.

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, vadesine 1 yıl veya daha  az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş  döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat  işlemlerinden doğan yükümlülükler) bir önceki aya göre yüzde 14,5  artarak 23,1 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu tutarın  yaklaşık 17,5 milyar ABD doları anapara, 5,6 milyar ABD doları faizden  oluşmaktadır. Ayrıca, Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışı  yerleşik bankalarla yapmış olduğu finansal türev işlemlerinden  kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri yaklaşık 67,2 milyar ABD  doları olup, söz konusu tutarın 28,6 milyar ABD doları bir ay  vadelidir.

Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili  dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden  zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluşmaktadır. Söz  konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 7,1 artarak 49,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)