BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Resesyona hazırlıklı olun' uyarısı!----

'Resesyona hazırlıklı olun' uyarısı!

'Resesyona hazırlıklı olun' uyarısı!
22 Mart 2022 - 20:29 www.finansgundem.com

Fed Başkanı faiz artırımı konusunda daha aceleci bir tavır sergilemeye başladı. Artan emtia ve enerji fiyatları enflasyonu körüklüyor. Üstüne Ukrayna savaşı küresel ekonomiyi kritik bir sürece sokacak gibi görünüyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın faizleri daha hızlı artırmak zorunda kalacaklarını açıklamasından sonra gözler enflasyon ve ekonomik büyüme rakamlarına çevrildi. Wealth Management'ın kurucusu ortağı Phil Palumbo, yıl sonuna kadar resesyona hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

CNBC'nin “Worldwide Exchange” programında konuşan Palumbo, Fed cephesinden gelen açıklamanın önemine değindi.

Zaten var olan enerji sorunun savaştan sonra katlanarak büyüdüğünü, enflasyonun hızla yükseldiğine dikkat çeken Phil Palumbo,”2022'nin sonunda resesyondan başka bir senaryo hayal edemiyorum” dedi.

ABD'de enflasyon Şubat'ta %7,9'a yükseldiğine dikkat çeken Phil Palumbo'ya göre, daralan ekonomide 4 defadan fazla faiz artırımının riskli. Ancak Fed 6 kez faiz artırımına gitmeyi planlıyor. Ekonomilerdeki yavaşlamanın etkisiyle emtia ve altın fiyatlarında da geri çekilmelerin gözleneceğini öngören Phil Palumbo, önümüzdeki dönemde uzun vadeli hazine tahvillerin daha avantajlı olacağını tahmin ediyor.

Goldman'dan Fed tahmini

 

Powell: Fed gerekirse 25 baz puandan fazla Faiz artışı yapacaktır

 

FED’in yeni planı enflasyonu yenecek mi?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)