BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRemdesivir'in üretimi 50 kat artırıldı----

Remdesivir'in üretimi 50 kat artırıldı

Remdesivir'in üretimi 50 kat artırıldı
11 Ağustos 2020 - 15:33 www.finansgundem.com

Kürsel salgına henüz tamamıyla bir çözüm bulunamamışken, bilimsel araştırmalarda etkisi kanıtlanan "remdesivir" ilacı hala önemini koruyor. Bu noktada, Remdesivir'in üreticisi ABD’li Gliead şirketi, ilacın üretiminin 50 kat artırıldığını açıkladı.

200’ün üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip korona virüs pandemisi nedeniyle vaka sayısını 20 milyonu, ölü sayısı ise 739 bini aştı. Verdiği yıkım gün geçtikçe artan salgına karşı yürütülen aşı yarışında ilk zafer ilanı Rusya’dan geldi.

RUSYA'NIN AŞISI ŞÜPHE UYANDIRDI

Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkede geliştirilen aşıya Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiğini duyurarak, kızına da aşı yapıldığını açıkladı. Ancak, Rusya’nın aşı ilanı dünyada şüpheyle karşılandı. Batıdaki sağlık otoriteleri söz konusu aşının klinik deneylerinin tamamlanmadığını iddia ederek, güvenirliği konusunda şüpheler olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre küresel çapta 169 aşının çalışmaları devam ederken, korona virüse karşı etkinliği kanıtlanan "remdesivir" ve "dexamethasone" önemini korumaya devam ediyor.

YIL SONUNA KADAR 12,5 MİLYON DOZA EŞDEĞER ÜRETİM GERÇEKLEŞECEK

Remdesivirin üreticisi ABD’li Gliead Sciences bugün yaptığı açıklamada, Ocak ayından bu yana küresel talebi karşılamak için üretimi 50 kat artırdıklarını belirtti. Yetkililer, Ekim ayından itibaren ise 'gerçek zamanlı küresel talebi' karşılamak için çalıştıklarını ve yıl sonuna kadar 12,5 milyon doza eşdeğer remdevisir üreteceklerini açıkladı.

Remdesivir, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) acil onayını aldıktan sonra, Kovid-19 ile mücadelenin ön safhalarında yer aldı.İlaç ile ilgili yapılan klinik testlerde remdevisirin ağır Kovid-19 hastalarındaki iyileşme süresini kısalttığı kanıtlanmıştı.

Putin: Kovid-19'a karşı geliştirilen ilk aşı tescil edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)