BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRekorlar sonrası kurlar zirvede dinleniyor----

Rekorlar sonrası kurlar zirvede dinleniyor

Rekorlar sonrası kurlar zirvede dinleniyor
22 Ekim 2021 - 09:05 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,5000 liradan, euro 11,0550 liradan güne başladı. S&P Türkiye raporu ve öncü PMI verileri izlenecek

Serbest piyasada 9,4980 liradan alınan dolar, 9,5000 liradan satılıyor. 11,0530 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 11,0550 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün uluslararası piyasada 9,5532 ile tarihi zirvesini görmesinin ardından hafif gerileyerek günü yüzde 3,30 artışla 9,5177'den tamamladı. Dolar/TL bugün bankalararası piyasanın açılışında 9,5070 seviyelerinde işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 9,4770 lira, euronun satış fiyatı ise 11,0290 lira olmuştu.

Standard and Poors'un olası Türkiye raporu ve Öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksleri(PMI), piyasaların izleyeceği gündem maddeleri olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele yaklaşımındaki eksiklerinden dolayı, Türkiye'yi "gri liste”ye aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından, Türkiye’nin FATF raporunda gri listeye alınmasıyla ilgili, “Uyum çalışmasına rağmen gri listeye alınma hak edilmeyen bir sonuçtur. Türkiye ilgili tüm kurumlarla işbirliği içinde gerekli adımları atacak” açıklaması yapıldı.

Çin'de ticari bankaların döviz alımları Eylül'de arttı. Ağustos ayında 13,6 milyar dolar tutarında net alım yapan ticari bankalar, Eylül ayında 20,9 milyar dolar tutarında net alım gerçekleştirdiler.

Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları korona virüs salgınının etkilerinin görülmeye başlandığı Mart 2020'den bu yana ilk kez yükseldi.

Çin Ticaret Bakanlığı yetkilisi Zong Changqing, Çin'e doğrudan yabancı yatırımlarının bu yıl 1 trilyon yuan (156,25 milyar dolar) seviyesine ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

İngiltere Merkez Bankası'nın yeni baş ekonomisti Huw Pill, İngiltere'de enflasyonun yüzde 5 seviyesini aşabileceğini ve faizlerin artırılmasına ihtiyaç olup olmadığı sorusunun Kasım ayı Para Politikası Komitesi'nde tartışılacağını söyledi.

Çin Devlet Döviz İdaresi, dünyanın önde gelen ekonomilerinde politika sıkılaştırma yönünde adımlar atılmasının döviz piyasasında daha büyük dalgalanmalara yol açması durumunda Çin'in uygun zamanda konjonktür karşıtı tedbirler ortaya koyacağını bildirdi.

New York Fed Başkanı John Williams, ABD konut fiyatlarının düşük faiz oranları ve insanların pandemi sırasında yaşam alanlara aramalarının etkisiyle hızla yükselmekte olduğunu ancak, fiyatlardaki bu yükseliş trendinin henüz finansal istikrar için büyük riskler yaratmadığını söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, tedarik zinciri aksaklıkları ve istihdam piyasasındaki sıkıntıların güçlü tüketici talebi ile bir araya gelmelerinin enflasyonu 2022 yılında da yüksek tutabileceğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na katılacak (14.30).

Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı haftanın son gününde TOBB tarafından açıklanacak kurulan ve kapanan şirketler (10.00) ile TCMB tarafından açıklanacak Finansal Hizmetler Güven Endeksi (14.30) verileri takip edilecek.

Türkiye ile ilgili önemli bir gündem kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors'tan gelecek olası rapor olacak. S&P, takvimde yer almasına rağmen, ülkelerle ilgili belirtilen günlerde rapor açıklamayabiliyor. S&P'nin Türkiye için kredi notu "durağan" görünüm ile "B+" seviyesinde bulunuyor. Foreks'in 10 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, S&P'nin Türkiye'nin görünümü ile kredi notunu sabit tutması bekleniyor.

YURT DIŞI GÜNDEM

Öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksleri(PMI), günün yakından takip edilecek verileri olacak. Sırasıyla Fransa (10.15), Almanya (10.30), Euro Bölgesi (11.00), İngiltere (11.30) ve ABD'den (16.45) PMI verileri ekranlara düşecek.

Rusya Merkez Bankası faiz kararı da piyasaların beklediği bir gündem olacak (13.30). Kararın ardından Başkan Elvira Nabiullina, basın toplantısı düzenleyecek (15.00).

İngiltere perakende satış verileri (09.00), Euro Bölgesi Profesyonel Tahminciler Anketi (11.00), Avrupa'da takip edilecek veriler olacak.

ABD'de PMI verileri dışında Baker Hughes sondaj kule sayıları verisi bulunuyor (20.00).

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, günün konuşması beklenen merkez bankası yetkilisi olacak (17.00).

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)