BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRekor faiz indirimi Rus ekonomisini kurtarır mı?----

Rekor faiz indirimi Rus ekonomisini kurtarır mı?

Rekor faiz indirimi Rus ekonomisini kurtarır mı?
09 Mayıs 2020 - 17:25 www.finansgundem.com

Korona virüs döneminde büyük darbe yiyen ekonomiyi nispeten rahatlatabilmek için Rusya Merkez Bankası kritik bir adım atma arifesinde

Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, politika faiz oranının 100 puan indirilebileceğini açıkladı. Merkez Bankası en son 2015 yılında faizde tek seferde bu miktarda indirime gitmişti. Eğer bu indirim gerçejleşirse Rusya'da faiz yüzde 4,5'e kadar çekilecek.

Politika faizinde yüzde 1'lik (100 puanlık) indirime gidilmesi ihtimalinin gündemde olduğunu belirten Nabiullina, “Karar alırken, her zaman olduğu gibi, birçok faktörü değerlendireceğiz, ekonomiye ve enflasyona dair tahminlerimizi göz önünde bulunduracağız” dedi.

Rusya Merkez Bankası, 24 Nisanda politika faizini yüzde 0,5 indirerek 2014 yılından bu yana en düşük seviye olan yüzde 5,5’e çekmişti. 

Merkez Bankası raporunda, 2020 yılında enflasyonun yüzde 3,8-4,8 aralığında beklendiği belirtildi.

Uzmanlar enflasyondaki düşük seyrin Merkez Bankası'na indirim imkanı vereceğini, diğer yandan ekonomik canlanmaya katkı için Faiz indiriminin doğru bir karar olacağını vurguluyor. 

Banka, Kırım'ın ilhakı sonrası Rusya'da başlayan ekonomik krizde, Aralık 2014'te rublenin hızlı değer kaybı karşısında faizleri yüzde 17 gibi rekor bir seviyeye çekip kısa dönem bu seviyede tutarak "şok tedavi" uygulamıştı. Rublenin değerlenmesi ve ekonominin toparlanmasıyla yeniden faiz indirimi başlamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)