BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRekabet ombudsmanları geliyor----

Rekabet ombudsmanları geliyor

Rekabet ombudsmanları geliyor
23 Kasım 2013 - 04:18 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Rekabet Kurumu Yasası'nı yeniliyor. Tasarıya göre rekabet ombudsmanlarının kimlerden oluşacağı yönetmelikle belirlenecek

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu Yasası’nı yeniliyor. Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan 38 maddelik tasarıya göre, artık rekabet ihlallerinde vergi ve gümrükte olduğu gibi “uzlaşma” masaları kurulabilecek. Hürriyet'te Nuray Babacan imzasıyla yer alan habere göre ilgili dava ve dosya sonuçlandırılmadan “Rekabet ihlalini kabul ediyorum” diyen taraf, daha az ceza veya uyarıyla sorunu aşmak için “uzlaşma” isteyebilecek. “Rekabet ombudsmanlarının” kimlerden oluşacağı belirlemek için yönetmelik hazırlanacak. Bakan Hayati Yazıcı, Rekabet Kurulu’nun çalışma yöntemini değiştiren düzenlemeyle ilgili şunları söyledi:

SORUNU UZLAŞMAYLA ÇÖZECEKLER

“Rekabet Kurulu’nun incelemelerinde uzlaşma müessesesi yoktu. Bu düzenleme yasanın yürürüğe girdiği uzlaşmazlıklarla ve henüz karara bağlanmamış davalar için geçerli olacak. Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılan firma, ‘rekabet ihlalini kabul ediyorum. Uzlaşmaya gitmek istiyorum’ derse, uzlaşma kurulu devreye girecek. Bu maliyedeki ve gümrükteki uzlaşma sistemi gibi çalışacak. Bu firmalar cezadan kurtulacak ya da daha az ceza alacak. Uzlaşmayı tercih edenler daha sonra mahkemeye gidemeyecek. Böylece Rekabet Kurulu’nun iş yükü azalacak.

CEZALAR DÜŞECEK

Şirketlere verilen cezalarda da indirime gidiyoruz. Cezalar şirket cirosunun binde 5’i veya binde 1’i kadar uygulanıyor. Yeni düzenlememizde bu oranlar üst limit olacak. ‘İhmal edilebilir kısıtlamalar veya anlaşmalar’ kurulun önüne gelmeyecek. Firmalar arasında uyumlu eylem olarak adlandırılabilen, ancak kimsenin zarar görmediği durumlar soruşturma konusu olmayacak. Buna AB’de deminimist deniyor. İhmal edilebilir anlamında.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)