BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRekabet Kurumu'ndan THY'ye soruşturma----

Rekabet Kurumu'ndan THY'ye soruşturma

Rekabet Kurumu'ndan THY'ye soruşturma
29 Ağustos 2013 - 17:57 www.finansgundem.com

Rekabet Kurumu Türk Hava Yolları hakkında haksız rekabet suçlamasıyla bir soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu, Türk Hava Yolları hakkında soruşturma açtı.
THY hakkında açılan soruşturma haksız rekabet iddiası üzerine kurulu. Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Türk Hava Yolları A.O.'nun İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı hatlarda, hava yolu ile tarifeli yolcu taşımacılığında hâkim durumda olduğu, bu gücünü rakip teşebbüslerin yeni pazarlara girmesine engel olmak ve mevcut pazarlardaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. tarafından yapılan şikâyet başvurusunu  konuya ilişkin 30.12.2011 tarih ve 11-65/1692-599 sayılı kararın Ankara 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi nedeniyle, Rekabet Kurulu yeniden değerlendirdi.
Dosyada yer alan bilgi ve belgeleri 13.08.2013 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 41. maddesi uyarınca Türk Hava Yolları A.O. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır. Soruşturma, Türk Hava Yolları A.O.’nun havayolu ile yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösterdiği İstanbul merkezli yurt içi ve yurt dışı hatlarda rakip teşebbüs aleyhine dışlayıcı eylemlerde bulunarak 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)