BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRekabet Kurumu'ndan Mey İçki'ye yeni soruşturma----

Rekabet Kurumu'ndan Mey İçki'ye yeni soruşturma

Rekabet Kurumu'ndan Mey İçki'ye yeni soruşturma
05 Kasım 2021 - 19:41 www.finansgundem.com

Rekabet Kurumu, Türkiye’nin önemli alkollü içecek şirketlerinden Mey İçki’ye soruşturma kararı aldı. Mart ayında da Rekabet Kurumu, yine soruşturma kararı almış ve Mey İçki'ye yönelik ceza uygulanmasına gerek görmemişti.

Türk alkollü içecek piyasasının en önemli oyuncularından Mey İçki’ye soruşturma açıldı. Rekabet Kurumu, yaptığı ön araştırma sonucunda verilen bulguları yeterli bularak Mey İçki hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre Kurumdan yapılan açıklamada , “Mey İçki San. ve Tic. A.Ş.’nin 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.10.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Mey İçki San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 21-51/708-M sayı ile karar verdi” denildi.

Bu ikinci soruşturma

Rekabet Kurulu, bu yılın mart ayında da soruşturmaya yönelik bir karar almıştı. 15 Mart’ta duyurulan metinde Mey İçki'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında firmaya yeni bir ceza uygulanmasına gerek olmadığına karar verilmişti

Fransız devine de soruşturma

Öte yandan bir soRuşturma haberi de Türkiye’de peşpeşe satın almalar yaparak adını duyuran gözlük devi EssilorLuxottica’ya. Fransız şirketin Türk optik piyasasındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı ve dışlayıcı nitelikteki davranışlarının 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve. 6. maddelerini ihlal ettiği iddiası üzerine ön araştırma yapıldı ve süreç Rekabet Kurulu’nca karara bağlandı. Kurumdan yapılan açıklamada “Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.10.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; EssilorLuxottica S.A. hakkında soruşturma açılmasına, 21-51/709-M sayı ile karar verdi” denildi.

İşte haftanın en çok kazandıran yatırım aracı

İş Bankası'ndan ülke ekonomisine 567 milyar TL’lik destek

Piyasalarda gün sonu 05/11/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)