BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRehn ve Kazimir: ECB, faiz artırmaya devam etmeli----

Rehn ve Kazimir: ECB, faiz artırmaya devam etmeli

Rehn ve Kazimir: ECB, faiz artırmaya devam etmeli
28 Eylül 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyeleri Rehn ve Kazimir, ECB'nin faiz artırmasını istediler.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyeleri Olli Rehn ve Peter Kazimir, Banka'nın agresif faiz artırımına devam etmesini istediler.

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn yaptığı açıklamada ECB'nin enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını çabuk şekilde yükseltmeye devam etmesi gerektiğini, faizin ekonomiyi artık teşvik etmeyecek bir seviyeye Noel'den önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

Rehn, "Bir başka çiddi Faiz artırımı yapmak için neden var, bu 75 veya 50 baz puan ya da buna benzer bir şey olabilir. Bu yılın başlarına kadar ECB'nin yavaş yavaş hareket etmesi gerektiği taraftarıydım. Ancak şimdi önden yüklemeli ve kararlı adım için güçlü neden bulunduğuna inanıyorum" dedi.

Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir de enflasyonun kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğu ortamda ECB'nin Ekim ayında faizi 75 baz puan daha artırması gerekebileceğini söyledi.

Kazimir, "75 baz puan para politikasında sıkılaştırma hızını devam ettirmek için çok iyi bir aday. Nötr faiz seviyesine ulaşmak istediğimiz konusunda bir konsensüs var, ancak nötr faiz seviyesinin nerede olduğu konusunda konsensüs yok" diye konuştu.

Rehn: Euro Bölgesi'nde resesyon riski büyüyor

 

Rehn: ECB, aşırı borçlu ülkelerin bu sorunlarını çözemez

 

ECB üyesi Kazimir'den varlık alımları açıklaması

 

ECB enflasyon tahminlerinde yanıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)