BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRehn: ECB, aşırı borçlu ülkelerin bu sorunlarını çözemez----

Rehn: ECB, aşırı borçlu ülkelerin bu sorunlarını çözemez

Rehn: ECB, aşırı borçlu ülkelerin bu sorunlarını çözemez
20 Haziran 2022 - 11:25 www.finansgundem.com

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), aşırı borçlu Euro Bölgesi ülkelerinin bu sorunlarını çözemeyeceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, ECB'nin aşırı borçlu Euro Bölgesi ülkelerinin borçlanma maliyetlerinde artışı sınırlayabileceğini, ancak bu aşırı borçluluğa bir çözüm bulamayacağını söyledi.

ECB'nin attığı ve atabileceği adımların sadece istenmeyen piyasa hareketlerini engelleyebileceğini belirten Rehn, bazı Euro Bölgesi ülkelerinin karşı karşıya oldukları temel, derin borç problemlerinin ECB tarafından çözülemeyeceğini vurguladı.

Rehn, daha temel, derin yapısal ekonomik zayıflıklar ve borç sürdürülebilirliği ortaya çıkması halinde EB'nin her zaman OMT (Sınırsız Parasal İşlem) programını aktive edebileceğini de belirtti. ECB, acil borç satın alma programı olan OMT'yi bugüne kadar hiç kullanmadı, ancak bir ülkenin ekonomik ayarlama, düzeltme programı uygulaması halinde OMT'nin her zaman aktive edilmesi imkanı var.

İngiltere'de hükümet resesyon beklemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)