BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRehn: ECB adım atmaya hazır ancak...----

Rehn: ECB adım atmaya hazır ancak...

Rehn: ECB adım atmaya hazır ancak...
01 Temmuz 2019 - 09:25 www.finansgundem.com

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Oli Rehn, ECB'nin enflasyonu yükseltmeye hazır olduğunu ancak derin zorlukların aşılması gerektiğini ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Finlandiya MB Başkanı Olli Rehn, ECB'nin enflasyonu yükseltmek için elindeki tüm araçlarda uygun  şekilde ayarlama yapmaya hazır olduğunu, bununla beraber ECB politikasını rayından çıkarabilecek derin zorluklar üzerinde çalışmaya da ihtiyaç olduğunu söyledi.
Rehn, "ECB de diğer merkez bankalarının çoğu gibi, yeni bir ortamda faaliyetlerini sürdürüyor, yaşlanan nüfus, düşük uzun vadeli faizler ve  iklim değişiliği en önemli politika konuları haline geldi" diye konuştu.
Rehn, merkez bankacıların büyüke, istihdam ve enflasyon dinamikleri  üzerindeki etkilerini daha iyi anlamaları gerektiğini, bu şekilde  görevlerini, hedeflerini daha etkin şekilde yerine getirebileceklerini  de vurguladı.
Rehn, Mario Draghi'den sonra ECB Başkanı olabilecek isimler arasında  yer alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)