BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiReel sektörde hasar tespit toplantısı----

Reel sektörde hasar tespit toplantısı

Reel sektörde hasar tespit toplantısı
14 Şubat 2014 - 05:43 www.finansgundem.com

Ekonomi yönetimi, Babacan başkanlığındaki toplantıda sektör temsilcilerini dinleyecek

Ekonomi yönetimi son dönemde yaşanan dalgalanmalardan sonra reel sektörle ‘hasar tespit toplantısında” buluşacak. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki ekonomi yönetimi, 4 Mart’ta TOBB’da 60 ana sektörün temsilcileri ile buluşacak. Hacer Boyacıoğlu'nun Hürriyet'teki haberine göre Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıya katılacak sektör temsilcilerine ‘5 sorununuzu ve 5 çözüm önerinizi getirin’ tavsiyesinde bulundu. 

60 SEKTÖR TEMSİLCİSİ

4 Mart günü yapılacak toplantıya 60 sektörün temsilcileri katılacak. Toplantı 4 Mart sabah 9.30’da başlayacak ve akşam 19.00’a kadar sürecek. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığını yapacağı toplantıya, ekonomi yönetimi adına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında geniş bir bakan ve bürokrat ekibi katılacak. Ekonomiyle ilgili tüm bakanların ve bürokratların katılımı nedeniyle toplantıdaki ana gündem maddelerinden biri 
halen çalışmaları süren ekonomi paketi olacak. 

YENİ PAKET HAZIRLIĞI

Hükümet tarafından son dönemde yapılan açıklamalarda, reel sektörü rahatlacak bir dizi önlem içeren bir paket hazırlığı yapıldığı belirtiliyor. Ekonomide görev yapan özerk kurullar ve yolsuzluklarla ilgili yeni düzenlemelerin de pakette olması öngörülüyor. Toplantı öncesi Hisarcıklıoğlu, sektör temsilcilerine “5 sorununuzu ve 5 çözüm önerinizi anlatın. Böylece bir sonuç alınması daha kolay olur” tavsiyesinde bulundu. Bu kapsamda tüm sektörler adına konuşacak isimlerin 5’er dakikada sorun ve çözüm önerilerini anlatması öngörülüyor. Sorunlar ve çözüm önerileri bir rapor halinde de, katılımcılara iletilecek. 

TAKSİT DE GÜNDEMDE

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de kredi kartı düzenlemeleri olacak. Kredi kartlarıyla yapılan satışlara getirilen taksit sınırlamasından birçok sektör olumsuz etkilenmişti. Bu kapsamda, kredi kartı sınırlamalarını kuyumculuk ve perakende sektörü başta olmak üzere birçok sektörün gündeme alacağı ve yaşadıkları sıkıntıyı aktaracağı öğrenildi.

Toplantının gündemi

SGK primleri ve vergiler 
Gıdada kayıtdışılık
Bankacılık sektörüyle reel sektör arasında son dönemde artan sorunlar
Müteahhitlik sektörünün teminat mektubu sorunu
Dişi hayvan sayısında yaşanan azalma  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)