BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatReasürans sektörü 2021’e güçlü girdi----

Reasürans sektörü 2021’e güçlü girdi

Reasürans sektörü 2021’e güçlü girdi
05 Ocak 2021 - 18:24 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecini çok büyük bir yarayla geçirmesi beklenen reasürans sektörü 2021’e geçen yıla oranla %3 büyüyerek başladı. Sektördeki gücün sağlam temellere oturmasından kaynaklandığı belirtiliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli reasürans şirketi Willis Re tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, reasürörler Kovid-19'un çalışma koşulları ve yatırımları üzerindeki etkisine rağmen "sektörün dinamiklerinin" sağlam kalmasıyla birlikte son yıllarda sürekli düşüş eğilimi gösteren seyirlerini durdurdular.

Insurance Business’ın haberine göre raporda, alıcılar tarafında hüküm ve koşulların başlangıçta korkulandan daha az sıkıntılı bir hal aldığı ve bu da küresel reasürans pazarının verimli çalıştığını gösterdiği belirtiliyor. Yatırım piyasalarının iyileştirilmesi, elde edilen kazançlar ve yeniden artan sermaye, 2020 yılında küresel reasürans sermaye seviyelerinin hızlı toparlanmasını sağladı. Reasürans sermaye seviyeleri 2019 yıl sonuna göre %3 daha yüksek bir konumda 2020’yi sonlandırdı.

Willis Re raporunda kayıp kayıtları zayıf olan açığa satış portföyleri için reasürans isteyen müşterilerin yenileme sürecinin zorlu bulunduğu ve reasürörlerin hali hazırda devam edenler dahil olmak üzere bütün reasürans anlaşmalarını desteklemekte isteksiz olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte kayıp riski az olan anlaşmalar için risk iştahı ise oldukça yükselmiş durumda.

Hasar tarafında ise, orantılı anlaşmaların müzakereleri, temel oranların daha tutarlı olması ve temel reasürans oranlarındaki önemli artışlar nedeniyle daha alıcı dostu oldu.

Willis Re raporunda, “Bazı durumlarda, alıcılar artık yeterince fiyatlandırıldığına inandıkları için risklerdeki net korumalarını artırmayı seçerek komisyonlarda indirim taleplerini dengelediler. Reasürörler yeni sermaye dağıtan havayolu şirketlerinin rekabetiyle karşı karşıya kaldılar, ancak devam eden ve kötüleşen düşük faizli ortam ve sosyal enflasyon, uzun vadedeki tüm aşırı kayıpların fiyatlandırmasını etkiledi” ifadelerine yer verildi.

Willis Re, varlık iade kapasitesinin sınırlı kaldığını, ancak pek çok kişi tarafından tahmin edilen ölçüde olmadığını açıkladı. Ancak toplam kapasite, ortaya çıkan miktardan daha kısıtlıydı ve bu da bazı alıcıların afet tahvillerinin artan ihracına yanıt vermelerine yol açtı.

Araştırma raporunda Kovid-19 kayıplarının (genellikle poliçe yenileme sürecinde önerilen veya önerilmesi beklenen) birincil poliçe kapsamı ve reasürans anlaşması maddelerinin tartışılmasıyla sonuçlandığı belirtildi. Ancak her ikisinin de halen müzakere aşamalarında olmasın nedeniyle birçok reasürans poliçesi potansiyel Kovid-19 kayıpları dikkate alınmadan yenilendi.

Willis Re Global CEO'su James Kent "2020 toplumun birçok alanında büyük ekonomik ve sosyal bozulmalar getirdi. Sektöre ilgi düzeyi arttırmaya devam ettirdiğimiz ve bu tür zorlukları aşmak için uyum sağlama potansiyeline sahip bir endüstrinin parçası olduğumuz için şanslı olduğumuzu kabul etmek önemlidir. Reasürans sektörünün esnekliği, sadece kayıplar anlamında değil, aynı zamanda çalışma şartlarının zorluğu ile de kendisini gösterirken söz konusu durum poliçe yenileme süreçlerine de yansıdı. Sektörün dinamikleri her cephede sağlam bir biçimde durduğu ortaya çıkmıştır" ifadelerine yer verdi.

 

Sigorta şirketleri ilk pandemi sınavını veriyor

 

Hollandalı Sigorta Cini BUBA Ventures'e satıldı

 

Faizsiz sigorta sistemi yenileniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)