BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemReal Market çalışanlarından protesto----

Real Market çalışanlarından protesto

Real Market çalışanlarından protesto
17 Ağustos 2017 - 11:09 www.finansgundem.com

Real Market çalışanı bin 200 kadar çalışan yürüme eylemi yaptı

Real Market için verilen iflas kararı sonrası yeni bir tartışma patlak verdi. Bin 200 kadar çalışan, ne ücret ne de tazminatlarını alabildiklerini belirterek eylem yaptı. İflas kararı sonrası yüzlerce çalışan dünkü eylemde 1 kilometre yürüdü. Şirketin sahipleri hakkında ise dün savcılığa suç duyurusunda bulunularak "hileli iflas" iddiası gündeme getirildi.

Dün Saat 15.00’da Yenisahra Optimum önünde bir araya gelen 300'ün üzerinde işçi, alkışlar, sloganlar “Haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz” pankartıyla yürüdü. 

Burada işçiler adına konuşan Ahmet Fazıl Çetin, yıllarca Real Hipermarketler Zinciri A.Ş.'de çalıştıklarını, hileli bir iflas yolu ile bin 700 işçiye hiçbir hakkı ödenmeden çıkışı verildiğini söyledi.

Hileli iflas ile kapatılan mağazalarda çalışan işçilerin kıdem, ihbar, hak etmiş olduğu, ücretli izin, fazla mesai gibi haklarını ödenmeden çıkışlarının verildiğini söyleyen Çetin, 1998 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet gösteren Real Hipermarketler Zinciri A.Ş.'nin 2014 Haziran ayında, Metro Market'ten işçilerin tüm kıdem haklarıyla beraber Beğendik Marketler grubuna devredildiğini belirtti.

Çetin, şöyle devam etti: "Firma sahibi Hacı Duran Beğendik tarafından ilk yıl Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. olarak 20 milyon kâr edildiği açıklandı. Ancak, bundan hemen bir yıl sonra Beğendik grubu Real Marketler'de iflas erteleme kararı alarak kayyum atandı. 2017 yılı Haziran ayında Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. olan ismini Alvi Marketler Zinciri olarak değiştirdiler.

27 Temmuz 2017 tarihinde şirket İstanbul Anadolu 3. İflas Müdürlüğü kararıyla tasfiyeli iflasını açıkladı. 12 mağazasını kapattı. Sadece Ankara Bilkent Şubesi iflas sürecinde faaliyette bırakıldı. Ancak, o da 15 Ağustos 2017 günü icra yoluyla kapatıldı."

Çetin; "İş akitleri feshedilen, iki aydır maaş alamayan, tazminatları ödenmeyen bin 700 Real Market işçisi (aileleri ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi) olarak tüm haklarının, işçilerden sorumlu olmadığını belirten her türlü finansal sorumluluğu olan Beğendik grubu tarafından karşılanmasını talep ettiklerini söyledi.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu Real Market işçilerin sahipsiz olmadığını, işçiler haklarını alana kadar mücadelelerine sahip çıkarak destek vereceklerini belirtti. (Hürriyet.com.tr)

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)