BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRBS büyük zarar açıkladı!----

RBS büyük zarar açıkladı!

RBS büyük zarar açıkladı!
30 Nisan 2015 - 10:45 www.finansgundem.com

Royal Bank of Scotland Group Plc ilk çeyrekte analist beklentilerinden daha büyük bir zarar açıkladı

İngiltere’de hükümetin sahip olduğu en büyük banka olan Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS), yeniden yapılandırma ve döviz manipülasyonu soruşturması için likidite ayırması ile birlikte ilk çeyrek dönemde analist beklentilerinden daha büyük bir zarar açıkladı.
 
Bankanın Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre net zarar, 446 milyon pound (687 milyon dolar) olarak gerçekleşti. RBS bir önceki dönemde 1.2 milyar pound kar elde etmişti. Bloomberg anketine katılan 4 analistin tahminleri 175.5 milyon poundluk bir kayıp verileceği yönündeydi. İdari ve hukuki ödemeler 856 milyon pound olarak gerçekleşti. Bu miktara traderların döviz göstergelerinde yaptıkları manipülasyon ile ilgili suçlamalara karşılık ödenen 334 milyon poundluk ceza da dahil.
 
57 yaşındaki CEO Ross McEwan, bankanın işlem birimini daraltıyor, İngiliz tüketicilere ve ticari kredilere odaklanmak için küresel olarak küçülmeye gidiyor. McEwan, 7 yıldır üst üste verilen yıllık kayıpları terse döndürmeyi amaçlıyor. Ancak geçmiş suistimallere bağlı olarak süreç artan maliyetlerle engellendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)