BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRBA’da faiz indirimi baskısı arttı----

RBA’da faiz indirimi baskısı arttı

RBA’da faiz indirimi baskısı arttı
29 Ocak 2015 - 06:30 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası üzerinde para politikasını genişleterek gelişmiş piyasa denklerine katılması yönündeki baskılar artıyor

Düşen petrol fiyatları ve durağan ekonomilerin dezenflasyon yayması ile birlikte Avustralya Merkez Bankası (RBA) üzerinde para politikasını genişleterek gelişmiş piyasa denklerine katılması yönündeki baskılar artıyor.

Yeni Zelanda Merkez Bankası, sıkılaştırma eğilimini Perşembe günü aldığı karar ile terk etti ve negatif yıllık ana enflasyon uyarısında bulundu. Çarşamba günü ise Singapur Para Otoritesi (MAS) planlanmamış bir şekilde para politikasında genişlemeye gitti. Bu kararlar, Kanada ve Hindistan’ın sürpriz şekilde borçlanma maliyetlerini düşürme kararı alması ve Avrupa’nın para genişleme açıklamasının ardından geldi.

Sydney’deki Royal Bank of Canada Avustralya ekonomisi ve sabit-gelir stratejileri yöneticisi Su-Lin Ong, “Bu merkez bankalarının aldıkları kararlarda ana etmen küresel enflasyon ve büyüme üzerindeki aşağı yönlü risklerin artış göstermesi. Kanada sigorta indiriminden bahsetti ve enerjiye işaret etti. Avustralya’da bunun yerini demir cevheri ve Yeni Zelanda’da ise süt ürünleri alıyor. Emtia ülkelerinin merkez bankalarının politika değerlendirmelerinde hızlı bir değişim yapmaları tesadüf değil” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre traderlar RBA yönetiminin 3 Şubat’ta gerçekleşecek yılın ilk toplantısında çeyrek yüzde puan indirime gideceği olasılığını yüzde 53 olarak görülüyorlar. RBA faiz oranını Ağustos 2013’ten bu yana yüzde 2.5 ile rekor düşük seviyede tutuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)