BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRBA faizi sabit tuttu----

RBA faizi sabit tuttu

RBA faizi sabit tuttu
04 Kasım 2014 - 08:25 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası, rekor düşük seviyedeki gösterge faiz oranını sabit tuttu

Avustralya Merkez bankası (RBA), rekor düşük seviyedeki gösterge faiz oranını sabit tuttu. RBA, alınan kararda ülke para birimindeki yüksek seyrin ekonomik dönüşümü yavaşlatmasının ve istihdama engel teşkil etmesinin etkisi olduğunu belirtti.

RBA Guvernörü Glenn Stevens, gecelik nakit faiz oranı hedefini 15. ayda da yüzde 2.5 seviyesinde bırakarak değişiklik yapmadı. Ekonomist beklentileri de değişiklik yapılmayacağı yönündeydi. Stevens yaptığı açıklamada, emtia fiyatlarındaki düşüşler dikkate alındığında para biriminin yüksek seviyesini sürdüğünü ifade etti.

Steven ayrıca işsizliğin kalıcı bir şekilde gerileme göstermesinin zaman alabileceğini dile getirdi. Eylül ayında iş bulan Avustralyalıların toplam sayısı 24,400 kişi ile önceki açıklamaya göre düşük geldi. İşsizlik oranı önceki ay yüzde 6.1 iken Eylül ayında yüzde 6.2 olarak açıklandı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)