BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRBA faizi değiştirmedi----

RBA faizi değiştirmedi

RBA faizi değiştirmedi
02 Aralık 2014 - 07:11 www.finansgundem.com

vustralya Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası (RBA) gösterge faiz oranını 16'ncı toplantısında da değiştirmedi. Ülke ekonomisinin düşen emtia fiyatları ve değerli para birimi gibi iki önemli zorlukla karşı karşıya olmaya devam ettiğini belirten RBA, politika faizini yüzde 2,5 sevilesinde tuttu.

RBA yaptığı açıklamada, yüzde 2,5 sevilesinde politika faizinin,Çin'de büyümenin yavaşlamasının demir cevheri gibi önemli ihracat emtialarının fiyatlarında yüzde 58'e varan düşüş yaşanmasına neden olduğu, madencilik yatırımlarında büyümenin sona erdiği bir dönemde ekonomi için bir tampon oluyturduğunu vurguladı.

Emtia fiyatlarının yaklaşık 5 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ekonomik görünüm için endişeleri son haftalarda artırdığını belirten RBA, bunun yanı sıra Avustralya Doları'nın da temel değerine yönelik tahminlerin çoğunun üzerinde olmaya devam ettiğine dikkat çekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)