BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRBA düşük faizlere devam edecek----

RBA düşük faizlere devam edecek

RBA düşük faizlere devam edecek
18 Şubat 2014 - 07:18 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası, düşük faizlerin ekonomiyi desteklediğini söyleyerek, rekor düşük faiz döneminin devam edeceğinin sinyalini verdi

Avustralya merkez bankası rekor düşük borçlanma maliyetleri ve değer kaybeden para biriminin büyümeyi desteklemesiyle faizlerde muhtemelen bir süre değişiklik yapılmayacağını söylerken, sürpriz hızlanma kaydeden enflasyonun ardından fiyatları da izlediklerini belirtti.

RBA, politika faizini yüzde 2.5 ile rekor düşükte tuttuğu son para politikası toplantısının tutanaklarında, genişlemeci para politikasının beklenen etkileri yarattığına dair daha fazla sinyal aldıklarını belirtti. Banka, "Yönetim kurulu enflasyonunda bir miktar yukarı yönlü baskı olduğu kadar, gürültünün de olmasının muhtemel bulduğuna kanaat getirirken, aktivite ve fiyat birleşiminin yorumlanmasında karmaşıklığa işaret etti" dedi.

Piyasa ve ekonomistler, RBA'in bu yıl maden şirketlerinin daha az projelere sahip olmasından ötürü ortaya çıkabilecek büyüme açığını önlemek için faizlerde değişiklik yapmayacağını öngörüyor. Düşük borçlanma maliyetleri konut fiyatlarını yukarı taşırken, RBA'in işsizlik oranlarının 10 yılın en yüksek düzeyine tırmanmış olmasına rağmen Kasım 2011'den bu yana yaptığı yüzde 2.25 oranındaki faiz indirimlerine bir yenisini daha eklemeye istekli olmadığına işaret ediyor.

Tutanaklarda "RBA üyeleri istihdam piyasası şartlarının ekonomik büyümenin gerisinde kaldığının farkında ve istihdam piyasası trend altındaki büyüme dönemini takiben de zayıf kaldı. Eğer ekonomi beklenildiği gibi geniş kapsamlı ilerleme kaydederse, faizler muhtemelen bir süre sabit tutulacak" denildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)