BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRay genişliği farkı Türk -Rus ticaretine engel oluyor----

Ray genişliği farkı Türk -Rus ticaretine engel oluyor

Ray genişliği farkı Türk -Rus ticaretine engel oluyor
09 Temmuz 2019 - 17:45 www.finansgundem.com

Türk-Rus İş Konseyi Başkan Yardımcısı Ali Galip Savaşır, Türkiye ve Rusya'daki demiryollarında ray genişliklerinin farklı olmasının iki ülke arasındaki yatırım işbirliğinin ve ticaret hacminin artmasını engellediğini söyledi.

Türkiye'nin partneri olduğu INNOPROM 2019 Sanayi Fuarı'nda açıklamalarda bulunan Savaşır, ticaret hacminin artışı önündeki demiryolu engeline dikkat çekti. 

Savaşır, iki ülke arasındaki demiryolu hattının tam kapasiteyle kullanılamadığını ve bunun yatırım işbirliğinin ve ticaret hacminin artmasını engellediğini vurguladı. 

"SADECE 2 MİLYON TON YÜK DEMİRYOLUYLA TAŞINIYOR"

Savaşır'ın demecini somut örneklerle genişleten TCDD Lojistik Dairesi Başkanı Mehmet Altınsoy, "Şu anda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 44 milyon ton. Bunun 42 milyon tonu deniz yolu, sadece 2 milyon tonu ise demiryolu üzerinde sağlanıyor. Bunun nedeni Rusya ve Türkiye'nin farklı ray genişliklerine sahip olması" dedi.

Rusya'nın en büyük partnerleri olmasını istediklerini kaydeden Altınsoy, Rusya Demiryolları (RJD) ile bu sorunun çözülmesi için aktif bir çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)