BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRay Dalio: ABD Çin ilişkilerinde kırmızı çizgiler aşılmak üzere----

Ray Dalio: ABD Çin ilişkilerinde kırmızı çizgiler aşılmak üzere

Ray Dalio: ABD Çin ilişkilerinde kırmızı çizgiler aşılmak üzere
04 Ekim 2023 - 14:18 www.finansgundem.com

ABD ve Çin arasındaki gerilim tırmanıyor. Yatırımcı Ray Dalio, ilişkide ‘kırmızı çizgiler'in aşılmak üzere olduğunu düşünüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ve Çin arasındaki ilişkiler giderek geriliyor. Bazı uzmanlar ise ik devletin bir savaşın eşiğine gelme ihtimalini yok saymıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bridgewater Associates hedge fonunun kurucusu Ray Dalio, Çin-ABD ilişkilerinin 'kırmızı çizgilerin eşiğinde' olduğunu söylüyor.

Savaş ihtimali

Reuters’tan Carolina Mandl'ın haberine göre, Dalio, yaptığı açıklamada, yolda bir savaş görmese de Çin ile ABD arasındaki ilişkinin kritik bir eşikte olduğunu belirtiyor. Greenwich Ekonomi Forumu'nda konuşan Dalio, Tayvan'ın bağımsızlığını, iki ülke arasındaki çip savaşını ve jeopolitiği örnek göstererek, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında uzlaşılması mümkün olmayan farklılıklar bulunduğunu vurguluyor.

Dalio, yatırımcılara “ABD-Çin ilişkileri birçok alanda kırmızı çizgilerin eşiğinde” diyor ancak bu ilişkide bir savaşın olası olmadığını da ekliyor. Dalio, “Hiçbir ülke savaşa girmek istemiyor. Herkes bu savaşın fiziksel, ekonomik ve politik açıdan yıkıcı olacağından emin ve bundan korkuyor. Bu sorunlar ise devam edecek ve muhtemelen önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde giderek yoğunlaşacak” şeklinde konuşuyor.

Kırmızı çizgiler

Washington ve Pekin arasındaki ilişkiler casusluk iddiaları, insan hakları, Çin'in sanayi politikaları ve ABD'nin ileri teknolojilere yönelik ihracat yasakları nedeniyle giderek artan bir gerilim altında.

Çin’e yönelik özel bir merakı olan ve Çin pazarında yatırımları bulunan Dalio, şirketi Bridgewater'ın dünyanın ikinci büyük ekonomisinde uygun bir hedge fonu oluşturmasına yardımcı oluyor. Çin fonları bu yıl, zorlu makroekonomik koşullara rağmen, Çin tahvil piyasasındaki yükselişin de etkisiyle güçlü getiriler sağlamış durumda.

Arz ve talep dengesi

ABD ekonomisine dair de yorumlardan bulunan milyarder yatırımcı, enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefinin üzerinde kalması ve fiyatların yüzde 3,5 civarında daha artması nedeniyle ABD 10 yıllık Hazine getirilerinin yüzde 5'e ulaşabileceğini altını çiziyor.

Dalio, arz ve talebi dengelemek için faiz oranlarının enflasyonun yüzde 1,5 oranında üzerinde olması gerektiğini tahmin ediyor. Dün itibariyle 10 yıllık Hazine tahvili getirisi, 2007'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 4,766'ya ulaşmış durumda.

Çip teknolojisinde sübvansiyon savaşı

 

ABD ve Kanada savaş gemileri, Tayvan Boğazı'ndan geçti

 

Biden, ABD ve Tayvan arasındaki ticaret anlaşmasını imzaladı

 

Çin ve Tayvan arasında ipler yeniden gerildi

 

Çin'in yasak kararı Apple hisselerine değer kaybettirdi

 

ABD Donanması'nda casusluk krizi: Çin'e çalıştıkları tespit edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)