BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRasmussen 2.5 saat için 33 bin euro aldı----

Rasmussen 2.5 saat için 33 bin euro aldı

Rasmussen 2.5 saat için 33 bin euro aldı
19 Kasım 2014 - 19:02 www.finansgundem.com

NATO eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in 2.5 saatlik bir konferans için 33 bin Euro alması tartışmalara neden oldu

Danimarka ve diğer ülkelerin, hükümetleri ve isim yapmış firmalarına, danışmanlık hizmeti sunan NATO eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in 2.5 saatlik bir konferans için 242 bin kron (33 bin Euro) alması eleştirilere yol açtı. 

30 Eylül'de NATO Genel Sekreterliği görevine sona veren Rasmussen'in hemen bir gün sonra danışmanlık firması kurduğunu açıklamasını eleştiren Avukat Sören Aagaard, "Rasmussen'in kazancı ABD'de bir hesaba yatıyor. Firmasının adresi Danimarka'da olsaydı ve para burada bir banka hesabına yatsaydı, şirket vergisi ödenmesi gerekirdi. Vergi ödememek için Andorra'ya yatıyor" dedi. 

Danimarka medyası Rasmussen'in hem vergiden kaçtığı için ödemeleri Danimarka dışında yaptırdığını hem de gereğinden yüksek meblağ aldığını yazdı. Rasmussen'in danışmanı Mikel Ulveman ise yaptığı basın açıklamasında Rasmussen'in Danimarka'daki kazancının vergisinin ülke içinde ödendiğini ancak Rasmussen Global adlı uluslararası firmasının gelirinin ise Andorra'da ödendiğini söyledi.

Rasmussen'in Andorra'daki Rasmussen Global adlı firma dışında, Washington Speakers Bureau adlı firma ile işbirliği yapıyor. Rasmussen çeşitli ülkelerin yönetimleri ve firmalarına, Afrika, Asya, Çin'de yatırımlar, dış politika, enerji, terör, ulusal güvenlik, Ortadoğu gibi, NATO Genel sekreterliği döneminde elde ettiği tecrübeler konusunda danışmanlık yapıyor. 

Rasmussen vergisini Danimarka'da ödemesi durumunda yüzde 24.5 vergi ve üzerine katma değer vergisi ödeyecek. Andorra'da öderse sadece yüzde 10 vergi ödüyor ve bu vergiden ayrıca indirim yapıldığı belirtiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)