BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRandol: Güçlü dolar ABD'nin olası bir resesyondan çıkışını zorlaştırabilir----

Randol: Güçlü dolar ABD'nin olası bir resesyondan çıkışını zorlaştırabilir

Randol: Güçlü dolar ABD'nin olası bir resesyondan çıkışını zorlaştırabilir
28 Ağustos 2019 - 10:58 www.finansgundem.com

Dolar 2019'da gücünü korurken ABD ekonomisinin resesyon gireceğine ilişkin tahminler giderek daha geniş yankı buluyor. Bazı uzmanlara göre dolar kazançlarını korurken ekonominin daralması durumunda toparlanması güç olacak.

New York Fed'in bir indikatörüne göre ABD ekonomisinde gelecek 12 ay içerisinde daralma ihtimali yüzde 30'dan daha fazla. İhracat ve yatırım ABD GSYİH'sinin can alıcı kısmı ve faizler düşerken yükselişini sürdürecek bir dolar, büyümeyi desteklemek için geriye sadece tüketiciler ile maliye politikasını bırakyor.

Dolardaki yükseliş ABD merkezli çok uluslu şirketlerin karlarını düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda yabancı şirketlerin dolar cinsinden trilyonlarca borcunun da maliyetini artırıyor. Güçlü doların diğer ekonomiler üzerindeki baskısı, ABD'nin doları zayıflatma girişimine katılmalarını bile teşvik edebilir.

Bank of America kıdemli Döviz stratejisti Ben Randol, telefon mülakatında “ABD ekonomisinin gerçekten hız kestiğini ve doların güçlenmeyi sürdürdüğünü görmeye başlarsanız, bu temel göstergelerin yerinden oynadığını gösterir ve sürdürülemez. Politika yapıcıların da dikkatini çeker. ABD endişelerini diğer ülkelerle paylaşırsa, doların gücünü baskılayacak eş zamanlı bir müdahale için destek bulabilir.” dedi.

Randol'a göre gelişmelerin iki yönden hangisine evrileceğini görmek iki ay daha alacak. İlki doların 1990 – 1991 ve 2007 – 2009 resesyonlarındaki gibi zayıflaması. Diğeriyse 2001'deki daralmanın öncesinde, daralma sırasında ve sonrasındaki gibi yukarı yönlü hareketin devamı; çünkü ABD diğer önemli gelişmiş ekonomilerin iki yönden önüne geçiyor: Daha güçlü ekonomik büyüme ve daha yüksek tahvil faizleri. Uluslararası para, ABD – Çin ticaret savaşının tırmanmasına ve Fed'in 31 Temmuz'daki faiz indirimine rağmen dolara giriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dursun28 Ağustos 2019 13:27

    Tamamen saçmalık...Trump gibi iş bilmeyen işini batıtarn tüccarların ve baloncuların varyemez amcaların bakış açısı...