BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRami Mahluf'un 12 bankadaki hisselerine el konuldu----

Rami Mahluf'un 12 bankadaki hisselerine el konuldu

Rami Mahluf'un 12 bankadaki hisselerine el konuldu
20 Mayıs 2020 - 20:29 www.finansgundem.com

Şam Menkul Kıymetler Borsası, Esad’ın kuzeni Rami Mahluf’un 12 banka ve özel finans kurumundaki hisselerine el konulmasına karar verdi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın kuzeni Rami Mahluf’un evinde yapılan ‘aile içi arabuluculuk’ çabalarının sonuçsuz kalmasının ardından Suriyeli iş adamına karşı yeni adımlar atıldı.

Şam Menkul Kıymetler Borsası, Rami Mahluf'un Bank Audi, Byblos Bank, Arab Bank ve Fransabank’ın da aralarında olduğu 12 banka ve özel finans kurumundaki hisselerine el konulmasına karar verdi.

Mahluf, geçen pazartesi günü Şam yakınlarındaki evinde düzenlenen toplantıda GSM şirketi Sryiatel’i ‘Şehitler Fonu’na bırakması ve derin ekonomik krizin çözülmesine katkıda bulunacak olan yabancı bankalardaki milyarlarca dolar olduğu tahmin edilen parasının büyük bir kısmını ülkesine geri getirmesi yönündeki teklifi kabul etmedi.

Mahluf,  ‘daha önce eşi benzeri görülmemiş bir şekilde diretti’ ve dini söylemlere başvurdu. Ardından Sryiatel’den hükümete taksitler halinde yaklaşık 185 milyon dolar tutarında ödeme yapmaya razı oldu. Ayrıca Syriatel’de onayı olmadan herhangi bir karar alınmasını önlemek üzere kardeşi İhab yerine ülke dışında ikamet eden oğlu Ali'yi yönetim kurulunda vekili olarak atadı.

Söz konusu arabuluculuk hamlesinin çökmesiyle Başbakan İmad Hamis imzalı ‘Rami Mahluf'un 5 yıl boyunca kamu kurumlarıyla sözleşme yapmaktan men edilmesi’ ve Maliye Bakanı Mamun Hamdan imzalı Mahluf ve ailesinin mal varlığına el konulması kararları alındı.

Mahluf, geçen salı günü Facebook hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu’na işlemlerinin yasa dışı olduğunu belirtmemize rağmen bize başka bir hukuksuzlukla karşılık verdiler. Benim, eşimin ve çocuklarımın mal varlığına el koydular. Ayrıca beni şirketin başından uzaklaştırıp başka birini getirmek için mahkemeye başvurdular. İstedikleri meblağı ödemediğimizi öne sürdüler ancak sizin de bildiğiniz üzere söyledikleri doğru değil.”

Mahluf tarafından açıklanan 10 Mayıs tarihli belgede Syriatel'in kendisinden talep edilen miktarı ödemeye razı olduğu, Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu’ndan ilk ödemenin ve diğer taksitlerin tutarlarını ve bu ödemelerin nerelerde kullanılacağını bildirmesini istediği görüldü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)