BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRamazan'da kredi kartlarını evde bırakın----

Ramazan'da kredi kartlarını evde bırakın

Ramazan'da kredi kartlarını evde bırakın
08 Haziran 2016 - 05:58 www.finansgundem.com

Ramazan ayında gereksiz gıda harcamalarının yapılmaması için özellikle iftar saatine yakın alışveriş merkezlerine gidildiğinde, kredi kartlarının evde bırakılması önerildi

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, çalışanların genel olarak alışverişlerini iş çıkışı eve giderken yaptığını söyledi.
Ağaoğlu, akşam saatlerinde yapılan alışverişlerde tüketicilerin günün yorgunluğu ve açlık hissinin artmasıyla gereksiz harcamalar yapabildiğini belirterek, “Özellikle Ramazan ayında uzun süren oruç saatlerinin sonlarına doğru iştah ve ihtiyaç duygusu artıyor. Bu nedenle tüketiciler, iftara kadar zaman geçirmek adına akşam saati marketlere gidiyor. Burada da gereksiz harcamalar yapılabiliyor” dedi.

Tüketicilere, oruçlu oldukları Ramazan günlerinde yanlarına kredi kartlarını almamalarını, alışverişlerini Sabah saatlerinde zindeyken, açlık hissetmeden yapmalarını öneren Ağaoğlu, bir listeyle markete gidilmesini tavsiye etti.

Son kullanma tarihi

Ağaoğlu, bazı market ve tüccarın, Ramazan’da zam yaptığını belirterek, şunları söyledi:
“Ramazan kolilerine genellikle son kullanma tarihi gelmiş ürünler yerleştiriliyor. İnsanların yardımlaşma duygusu istismar ediliyor. Hayırseverler, erzak hediye ettiğini zannederken sağlığa zararlı gıda maddesi verildiğinin farkına varmıyor.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)