BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRamazanda ilk teravih ne zaman?----

Ramazanda ilk teravih ne zaman?

Ramazanda ilk teravih ne zaman?
15 Haziran 2015 - 15:49 www.finansgundem.com

Diyanet imsakiyesine göre ilk sahura ne zaman kalkılacak ve ilk iftar hangi gün kaç saat oruç tutacağız?

2015 yılında Ramazan ayı önümüzdeki hafta 17 Haziran Çarşamba günü kılınacak olan ilk teravih namazıyla başlayacak. Ramazan ayında ilk sahura 17 Haziran çarşambayı 18 Haziran perşembe gününe bağlayan gece kalkılacak. Bu durumda ilk oruç 18 Haziran Perşembe günü tutulacak ve ilk iftar 18 Haziran akşamı yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 'nın açıkladığı dini günler takvimine göre bu yıl Ramazan ayı 18 Haziran tarihinde başlayacak ve 16 Temmuz 2015 tarihinde bitecek. 17 Temmuz Ramazan Bayramının birinci günü oluyor ve bayram cumar gününe denk geliyor. Ramazan bayramının 2. ve 3. günü cumartesi ve pazar günlerine denk düşüyor. Haliyle bu yıl Ramazan bayramı tatili sadece 3 günden ibaret olacak ve bayram tatili uzamayacak.

İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?
Ramazan ayının başlangıcı kılınan ilk teravih namazıyla oluyor. Teravih namazı Ramazan 'daki ilk iftardan bir gün önce başlamış oluyor. Haliyle ilk teravih namazı 17 Haziran 2015 çarşamba günü akşamında kılınacak.

İLK SAHURA NE ZAMAN KALKILACAK?
Ramazan ayında ilk sahura 17 Haziran çarşambayı 18 Haziran 2015 perşembe gününe bağlayan gece kalkılacak.

İLK İFTAR NE ZAMAN?
Ramazan ayının oruçlu olarak geçirilecek ilk günü 18 Haziran Perşembe günü olacak. O günün akşamında da ilk oruçlar açılacak.

BU SENE KAÇ SAAT ORUÇ TUTACAĞIZ?
2015 yılı Ramazan ayı en uzun süreli oruç tutacağımız Haziran ayına denk geldi. Günlerin en uzun olduğu Haziran ayında 17 saat 20 dakika civarında oruçlu olacağız. Bu İstanbul için tahmini oruçlu olunacak saat süresidir. Diyanet İşleri'nin 2015 yılı imsakiyesi yayınlandığında kaç saat oruç tutulacağı net olarak ortaya çıkacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?
Ramazan ayında İslam aleminin en kutsal saydığı Kadir Gecesi bulunuyor. 2015 yılında Kadir Gecesi Diyanet'in dini günler takvimine göre 13 Temmuz 2015 Pazartesi gecesine denk düşüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)