BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRakipleri çekilirken BNP Paribas hisse senetleri alanında yatırımlarını arttırıyor----

Rakipleri çekilirken BNP Paribas hisse senetleri alanında yatırımlarını arttırıyor

Rakipleri çekilirken BNP Paribas hisse senetleri alanında yatırımlarını arttırıyor
12 Mart 2021 - 15:23 www.finansgundem.com

Deutsche Bank ve HSBC gibi rakipleri hisse senetleri alanındaki yatırımlarını sınırlarken BNP Paribas Avrupa’da ilk üçe girmek için bir adım daha attı. Fransız bankası, yatırım firması Exane’in kalan yüzde 50 hissesine talip oldu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

BNP Paribas, Avrupalı rakipleri geri çekilirken hisse senedi pazarından daha büyük bir pay almak için zaten bir kısmının sahibi olduğu yatırım firması Exane'in kalan %50 hissesini büyük bir hamleyle satın almayı hedefliyor.

Financial News’in haberine göre, anlaşmayı duyuran bildiride, Fransız bankasının hisse senedi alım satım işlemlerini büyütmek için bastırdığını ve anlaşmayla bankanın hem nakit hem de özkaynak türevlerindeki konumunu güçlendireceği belirtildi.

Söz konusu hamleyle BNP Paribas Deutsche Bank’ın ana finansal ve elektronik ticaret biriminin satın alınmasının arkasındaki stratejiyi devam ettiriyor. Alman bankası 2019 yılında ticaret bankacılığından çekileceğini açıklamıştı ve BNP’nin satın alma işlemiyle birlikte 800 bankacı işsiz kalmaktan kurtulmuştu.

BNP Paribas'nın Operasyon Müdür Yardımcısı ve Şirket ve Kurumsal Bankacılık Başkanı Yann Gérardin yaptığı açıklamada, "Daha entegre bir şekilde güçlerimizi birleştirdikçe hisse senedi birimimizi daha da geliştirmeyi ve müşterilerimizi en aktif şekilde desteklemeyi dört gözle bekliyoruz" dedi. Gérardin Avrupa’nın en büyük üç hisse senedi biriminden birisi olmayı hedeflediklerini açıkladı.

BNP Paribas’ın hisse senetleri alanında genişlemesi, birçok Avrupalı rakibinin hisse senedi ticaretinde hedeflerini sınırladığı bir dönemde gerçekleşti. Deutsche Bank artık hisse senedi ticaretinde yok ve bunun yerine sadece araştırma ve sermaye piyasaları hizmetleri sunuyor. HSBC, Şubat ayında Avrupa hisse senedi bölümünde yeni bir işten çıkarma sürecine gireceğini açıkladı ve yapısal değişiklikler kapsamında üst düzey personeline Paris veya Hong Kong'a taşınma şansı sundu.

Bu arada Commerzbank Şubat ayında yaptığı açıklamada, hisse senedi satış, ticaret ve araştırma birimini kapattığını, bunun yerine bu hizmetleri sunmak için üçüncü bir tarafla ortaklık yapmayı tercih ettiğini açıkladı. Avustralya bankası Macquarie, Avrupa ve ABD'deki hisse senedi alım satım ve araştırmalarından geri çekilirken 2019'da 120 çalışanını işten çıkardı. Banka kendi birimi yerine Fransız borsa komisyonu şirketi Kepler Cheuvreux ile bir ortaklığa girdi.

BNP Paribas’ın Exane ile bir ortaklığı 17 yıl öncesine dayanıyor. Fransız bankasının başlangıçta özkaynak araştırması hizmeti aldığı firma o zamandan beri nakit özkaynakları içerecek şekilde genişledi. Borsa komisyon şirketinin araştırmaları düzenli olarak sektörün üst sıralarında yer alıyor. Haberde Fransız bankasının daha öncesinde de firmanın sermaye piyasası çalışmalarını güvence altına almak için firmaya yatırım yapmayı umduğunu açıkladığı belirtiliyor.

ING İnternatıonal Talent Program başvuruları başladı

 

HSBC üst düzey yöneticilerini Avrupa’ya taşıyor

 

HSBC, Türkiye beklentilerini değiştirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)