BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRAİFFEİSEN BANK 350 ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARDI----

RAİFFEİSEN BANK 350 ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARDI

RAİFFEİSEN BANK 350 ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARDI
13 Şubat 2009 - 10:06 www.finansgundem.com

Küresel mali kriz nedeni ile on binlerce çalışanın işini kaybettiği Macaristan'da otomotiv, inşaat, elektronik sektörünün ardından banka sektöründe de işten çıkarmalara başlandı.

Avusturya menşeli banka olan Raiffeisen Bank Genel Müdür Yardımcısı Krisztina Horvath, geçen yıl sonu düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılının banka sektörü açısından ''ağlanacak'' bir yıl olacağını, 2009 yılında bankalarının amacının büyüme değil, şimdiki pozisyonlarını tutabilmek olduğunu söylemişti. Macaristan'da milli para forintin döviz karşısında yaklaşık yüzde 25 değer kaybetmesi ile bankalardan aldıkları kredi taksitlerini ödeyemez duruma geldiği, yeni kredilerin verilmesinin ise büyük bir risk taşıdığı ortamda, çalışanlarının yüzde 8'nin (350 kişi) işine son vermek zorunda olduğunu açıklayan bankanın Genel Müdürü Peter Felcsuti ise bundan dolayı ''üzgün'' olduğunu bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)