BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRahip Brunson serbest bırakıldı----

Rahip Brunson serbest bırakıldı

Rahip Brunson serbest bırakıldı
12 Ekim 2018 - 16:31 www.finansgundem.com

FETÖ ve PKK destekçisi olarak suçlanan ABD'li rahip Brunson serbest kaldı

PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson hakkında karar çıktı. Mahkeme, Rahip Brunson'un ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı. Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ancak yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

BORSAGUNDEM.COM DAKİKALAR ÖNCE KARARI YAZDI

Gündemden düşmeyen Brunson davasında İzmir İkinci Ağır Ceza Mahkemesi karar için ara verirken Borsa Gündem’in manşete taşıdığı üç önemli detay, kritik davanın sonucunu da etkiledi.

Savcının mütalaasında talep ettiği adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasının kabul edildiğini yazan Borsagundem.com,  2016 yılından bu yana tutuklu bulanan Brunson’un casusluk suçundan değil terör suçundan ceza alacağını da duyurdu. Bunun da serbest bırakılmasının önünü açacağını manşetinde yer verdi.

Ve mahkemenin kararını açıklamasıyla Borsagundem.com’un dakikalar önce Türkiye’ye duyurduğu tüm flaş gelişmelerin kararda yer aldığı görüldü.

4. KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI 

İzmir’de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, 4’üncü kez hakim karşısına çıktı.

ABD'li Brunson'un yargılandığı davada savcı, sanığın TCK'nın 314/3 ve 220/7 maddeleri gereğince cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. Savcı, Brunson hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını ve örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis talep etti.

Savcının mütalaasının ardından duruşmaya kaldığı yerden devam edildi. Mahkeme Başkanı Brunson’a savunma için söz verdi.

Brunson, “Ben masum bir adamım. İsa’yı seviyorum, Türkiye’yi seviyorum” dedi. Mahkeme Başkanı Brunson ve avukatına ek savunma süresini hatırlattı. Ek savuna süresi isteyip istemediklerini sordu. Brunson ve avukatı ek savunma süresi istemedi. Avukatı Brunson’un beraatını istedi.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson’un duruşmasında mahkeme, kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, Brunson’ın tahliyesine karar vererek, yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı. Mahkeme heyeti, ayrıca Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası da verdi.

Brunson için adli kontrol ve yurt dışı yasağı kalktı

Brunson ülkesine dönüyor

Ahmet Hakan açıkladı! Rahip Brunson...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)